Cichiryum endivia Escarole endive که به فارسی کاسنی فرنگی نامیده میشود، گیاهی از خانواده کاسنی، بومی فارس می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: مرطوب دمای محیط: 18-20 خاک: در دشت ها و کوهپایه ها
نام علمي
Cichiryum endivia
نام لاتين
Escarole endive
خصوصیات - معرفی
گیاهی است از خانواده کاسنی دارای برگ های پنجه ای شکل، متناوب . پوشیده از تارهای فراوان و فری می باشد. این گیاه خوراکی بوده و در سالاد به طور خام یا پخته می خورند. ارتفاع این گیاه به نیم تا 1/5 متر می رسد. دمبرگ ها دراز و گوشتی هستند. گل ریز و فاقد گلپوش مشخص هستند. در تابستان از تیر تا شهریور ظاهر می شوند. ریشه گیاه قهوه ای و کمی بنفش با مفز سفید رنگ می باشد. ساقه زیرزمینی آن ضخیم و متورم است.
نور مورد نياز
متوسط
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
18-20 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
در دشت ها و کوهپایه ها
|
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
کاسنی فرنگی برای کبد و تصفیه خون بسیار مفید است. این سبزی سرشار از املاح معدنی و آنتی اکسیدان و ویتامین A، K، B و C است. طعم و مزه آن کمی تلخ و شبیه به ساقه مزه کرفس است.
به علت وجود ویتامین A در این سبزی در پیشگیری از سرطان های رکتوم مثانه بسیار موثر است. در رژیم های لاغری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در درمان آکنه نیز موثر است و در رفع یبوست نیز تاثیر دارد.
نحوه تکثیر کاسنی فرنگی
این سبزی توسط بذر تکثیر می شود.
منابع :
Healthy properties of endive (Cichorium endivia L.
xploration of genetic diversity within Cichorium e
گیاهان دارویی ایران
گياهان ديگر از همين خانواده :