Balsamocitrus daweiUganda powder flask که به فارسی درخت فلاسک پودر اوگاندا نامیده میشود، گیاهی از خانواده سداب بومی نواحی گرمسیر اوگاندا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: نواحی گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: خاک های غنی و به خوبی آبیاری شده
دانستنیهای علمی
نام علمي
Balsamocitrus dawei
نام لاتين
Uganda powder flask
|
بالزاموسیتروس گونه ای از خانواده سداب یا مرکبات است که میوه های جذابی دارد. این درخت میوه، تقریباً درختی همیشه سبز و ناشناخته است که بومی نواحی گرمسیر اوگاندا است.
خصوصیات - معرفی
این گیاه، درختی بومی آفریقا (اوگاندا) است. تا حدود 20 متر ارتفاع نیز رشد می کند. شاخه های جوان بسیار نازک، توخالی و یا اسفنجی هستند. برگ ها سه برگچه ای و معطر هستند. برگچه ها نامساوی، تخم مرغی شکل یا بیضوی-تخم مرغی، گاهی دارای لبه ی گرد یا تقریباً نوک تیز (برگ های ابتدایی نوک تیز)، مضرس، به طول 4 تا 7 سانتیمتر و پهنای 3.5 تا 5 سانتیمتر بوده و روی دمبرگ های خشک شونده، خالدار و سیاه قرار دارند. دمبرگ ها به طول 7 تا 10 میلیمتر یا گاهی 2.5 تا 3 سانتیمتر نیز می باشند. خوشه های گل به طول 2 تا 4 سانتیمتر و فشرده و محدود هستند و گلبرگ ها به رنگ سفید و به طول 5 میلیمتر می باشند. این گل ها بسیار معطر هستند. میوه ها بیش از 13 سانتیمتر طول و 11 سانتیمتر عرض داشته و پوسته ی میوه نیز حدود 5 میلیمتر ضخامت دارد. بذور میوه های این گیاه نیز بیش از 16 میلیمتر طول و 10 میلیمتر عرض دارند.
میوه ها زمانی که از درخت ریزش می کنند، تقریباً شیرین، دارای پوستی سخت و قهوه ای یا عسلی و کمی گس می باشند. باردهی این گیاه شبیه به میوه بائل است.
شرایط نگهداری درخت فلاسک پودر اوگاندا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک های غنی و به خوبی آبیاری شده
|
این درخت بومی نواحی گرمسیر اوگاندا در آفریقا است. که سرمای تا -3 درجه را تحمل می کند. همچنین شرایط خشکی را نیز می تواند تحمل کند.
میوه های این گیاه بهترین عملکرد را روی خاک های غنی از نظر مواد غذایی و به خوبی آبیاری شده دارند.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
میوه ها ممکن است بصورت تازه مصرف گردند. معمولاً میوه ها را از وسط نصف کرده و گوشت آن را به همراه مقداری شکر مصرف می کنند. به هر حال میوه های این گونه ی گیاهی بیشتر به عنوان مصارف دارویی کاربرد دارند تا اینکه به عنوان مصرف تازه خوری و غذا استفاده شوند.
این گیاه معمولاً به عنوان گیاهی زینتی کشت می شود.
نحوه تکثیر درخت فلاسک پودر اوگاندا
این درختان به وسیله کشت بذر و نیز پیوند روی نهال های بذری جنس Aeglopsis chevalieri تکثیر می شوند. درصورت کشت بذر، نهال های بذری پس از 5 تا 7 سال به باردهی می رسند.
منابع :
http://davesgarden.com/guides/pf/go/191963/#bhttp://fruitandnuttrees.com/uganda-powder-flask-bahttp://www.cabi.org/isc/datasheet/119729http://www.citrusvariety.ucr.edu/citrus/balsamocithttp://www.tradewindsfruit.com/content/uganda-powd گياهان ديگر از همين خانواده :