این عنصر جزئی از آمینو اسیدهای متیونین و سیستئین بوده و جزء اصلی کوآنزیم ها و ویتامین ها می باشد. علت اصلی طعم و تندی در سیر، پیاز و خردل شناخته شده است.
گوگرد (
S
):
اثرات کمبود گوگرد به این
شرح است که کمبود آن به ندرت در خاکهای حاوی سولفات ها دیده می شود. کلروزه شدن
تمام گیاه همچون نیتروژن اما از بخش های جوان و تازه رشد یافته گیاه شروع می شود.
رگبرگها
معمولا روشنتر از نواحی بین آنهاست و از برگهای بالاتر نمایان می شود. گوگرد غیر
متحرک میباشد. اثرات سمیت گوگرد شامل سمیت این عنصر ممکن است با کمبود پتاسیم،
کلسیم و منیزیم شدیدتر شود (دُل و ویلکینز، 1999).
در آزمایش اثر متقابل
گوگرد و بور بر پارامترهای جذب و کیفیت خردل (
Brassica juncea
) و آفتابگردان
(
Helianthus
annuus
) محتوای روغن بذور آفتابگردان و خردل بطور معنی داری تحت تاثیر اعمال
گوگرد و بور قرار گرفتند. محتوای روغن بذر آفتابگردان از 33.2 درصد به 39.6 درصد
در 60 میلیگرم بر کیلوگرم گوگرد رسید.
محتوای پروتئین آفتابگردان از 13.8 به 16.3
درصد با اعمال گوگرد رسید. این ممکن است به این علت باشد که گوگرد یک بخش مهم
گوگرد دار آمینواسیدها (سیستئین و متیونین) بوده و برای دیگر ترکیبات گوگرددار
نیاز است، از اینرو پروتئین های سنتز کننده روغن بذور را بهبود میبخشد
(کارتیکیان و شوکلا، 2008).