فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۶/۲۸         
  

شرایط محیط برای پرورش گیاه پرنده بهشتی عبارتند از: نور: زیاد رطوبت: رطوبت متوسط دما: 10_24 خاک: یک قسمت خاک باغچه ، 1 قسمت شن درشت و یا پرلیت ، 1 قسمت خاک پیت مرطوب یا هوموس
پرنده بهشتی
پرنده بهشتی

دانستنیهای علمی



نام علمي
Strelitzia Reginae
نام لاتين
bird-of-paradise
خانواده (تيره)

اسم علمی پرنده بهشتی Strelitzia reginae ، از خانواده Strelitziaceae می‌باشد. این جنس دارای ۵ گونه از گیاهان علفی همیشه سبز دائمی است. گونه مورد نظر بومی جنوب آفریقا بوده و ارتفاع آن به حدود یک متر می‌رسد



پرنده بهشتی پرنده بهشتی

خصوصیات - معرفی


این گونه دارای برگهای سبز نسبتا روشن و تخم مرغی شکل است. گلآذین این گیاه به طول ۱۵ سانتی متر در بهار، در انتهای ساقه‌ای به طول یک متر به وجود می آید.



گل آذین شامل اسپات سبز بار گه های ارغوانی و قایق مانند است که از آن گلهای نارنجی و آبی رنگ خارج می‌شوند.



پرنده بهشتی برگ های ضخیم و چرمی و گل های رنگارنگ تولید می کند که شبیه به شکل سر پرنده است. این گیاه بومی آفریقای جنوبی است و برای رشد به آب و هوای ثابتی بین 50 تا 72 درجه فارنهایت (10 تا 20 درجه سانتیگراد) نیاز دارد. پرنده بهشتی به راحتی در داخل گلدان رشد می کند، به شرطی که آن را در معرض نور کافی خورشید قرار دهید و خاک را به طور مداوم مرطوب نگه دارید. پرنده بهشتی گیاهی چشمگیر و زیباست که نیاز به نگهداری زیادی ندارد.



bird-of-paradise bird-of-paradise

شرایط نگهداری پرنده بهشتی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه پرنده بهشتی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  پرنده بهشتی
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  پرنده بهشتی
18 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  پرنده بهشتی
یک قسمت خاک باغچه ، 1 قسمت شن درشت و یا پرلیت ، 1 قسمت خاک پیت مرطوب یا هوموس

درجه حرارت زمستان، برای این گیاه باید حدود ۱۰ درجه سانتیگراد باشد.



پرنده بهشتی به نور متوسط تا زیاد، بالای محیط، خاک همیشه خیس رطوبت ۵۰ تا ۷۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.



کود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان ۲ گرم در لیتر، هرهفته یکبار، از فروردین تا مهرماه، مصرف نمود



خاک مغذی مخلوط یک قسمت خاک باغچه ، 1 قسمت شن درشت و یا پرلیت ، 1 قسمت خاک پیت مرطوب یا هوموس برای پرورش گیاه پرنده بهشتی مطلوب و مناسب است



این گیاه حساس است. سرما و دمای انجماد به این گل آسیب میرساند. اگر در دمای انجماد قرار بگیرد باعث خرابی گل میشود اما اگر خاک یخ نزند مجدداا بهبود می یابند! در آب و هوای بسیار سرد بهتر است آنها در گلدان رشد کنند که قادر به انتقال آنها به گلخانه باشند.



استریلیتزیا گلی است که با هر شرایط آب و هوایی وفق میدهد. مقاوم در برابر باد و رشد خوبی در باغ های ساحلی دارد. تعویض منظم گلدان باعث تسریع رشد گیاهان جوان میشود. ما توصیه میکنیم که ابن تعویض برای پرورش بهتر گل بصورت منظم انجام گیرد



درجه حرارت 50-75 درجه فارنهایت یا 10-24 درجه سانتی گراد مطلوب گیاه است



ساقه های گل قدیمی را کوتاه کنید. پرنده بهشتی نیاز به هرس زیادی ندارد. برای حفظ سلامت پرنده بهشتی خود فقط باید ساقه های گل قدیمی را در پایه گیاه ببرید. برای بهترین نتیجه این کار را در بهار انجام دهید.



Strelitzia Reginae Strelitzia Reginae

مقابله به آفات پرنده بهشتی


 مراقب شته ها و سایر آفات باشید. اگر پرنده بهشتی را در بیرون پرورش می دهید، مطمئن شوید که شته ها و سایر آفات آسیبی به آنها وارد نمی کنند. اگر روی ساقه یا برگ های پرنده بهشتی خود شته دیدید، آنها را بردارید و در یک سطل آب صابون بگذارید. همچنین می توانید آنها را با یک انفجار قوی از شلنگ بشویید و در صورت لزوم تکرار کنید.

استفاده از سموم دفع آفات روی گیاه ممکن است به آن آسیب برساند، بنابراین بهتر است با حذف فیزیکی آفات یا شستشوی آنها از آنها مراقبت کنید.



پرنده بهشتی پرنده بهشتی

نحوه تکثیر پرنده بهشتی


تکثیر پرنده بهشتی نیاز به هنرمندی و صبر زیادی دارد. بذرهای این گیاه به رنگ قهوهای بوده و توده ای از کرکهای نارنجی دارد. تکثیر بذرها در دستگاه تکثیر کننده، در دمای ثابت ۲۴ درجه سانتیگراد، ۶ ماه طول خواهد کشید.وقتی جوانه ها رشد کرده و بزرگ شدند، می توانید آنها را جابجا کنید و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید. این گیاه را در اواسط تا اواخر بهار با روش تقسیم بوته هم می توان تکثیر کرد. ابتدا خاک را مرطوب کنید و گیاه را از گلدان خارج نمایید با دقت هر گیاه جدیدی را که حداقل ۳ یا ۴ برگ داشته باشد، از گیاه مادری جدا کنید. و در ریشه دهی صورت بگیرد. گلدانهای جدید را در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد و نور مناسب، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرار دهید و خاک را نسبتا مرطوب نگهدارید



کاشتن بذر پرنده بهشتی

بذر پرنده بهشتی یا یک گیاه بالغ بخرید. جوانه زدن دانه های پرنده بهشتی یک سال طول می کشد و گیاهان جوان ممکن است تا هفت سال گل ندهند. خرید یک گیاه پرنده بهشتی یا قلمه زدن به جای شروع کردن گیاه از بذر بسیار ساده تر است، اما اگر صبر داشته باشید می توان این کار را انجام داد. درگلخانه محلی خود به دنبال دانه ها یا گیاهان پرنده بهشتی باشید.

بستر کاشت یا یک گلدان بزرگ را آماده کنید. پرنده بهشتی در خاک غنی و مرطوب که با کمپوست فراوان اصلاح شده است، بهترین رشد را دارد تا به خوبی زهکشی کند. زهکشی خوب کلید سلامت پرنده بهشتی است. اگر ریشه هایش خیس و غرقاب بماند، گیاه می میرد.

اگر پرنده بهشتی را در فضای باز می کارید، خاک بستر کاشت خود را تا عمق 12 اینچ (30.5 سانتی متر) بکارید. در 4 اینچ (10.2 سانتی متر) کمپوست غنی یا سایر مواد آلی به منظور غنی سازی خاک و بهبود زهکشی خوب کار کنید.

اگر پرنده بهشتی را در گلدان می کارید، یک گلدان سفالی بزرگ (مجهز به سوراخ های زهکشی) را با خاک غنی و لومی گلدان پر کنید. می توانید یک قاشق غذاخوری پودر استخوان را با هم مخلوط کنید تا خاک را غنی تر کنید.

مطمئن شوید که نور خورشید کافی است. پرنده بهشتی به آفتاب کامل نیاز دارد، بنابراین به دنبال مکانی باشید که حداقل پنج ساعت در روز نور خورشید داشته باشد. می تواند در سایه جزئی زنده بماند، اما در آفتاب شکوفا می شود.

اگر پرنده بهشتی را در داخل پرورش می دهید، مهم است که آن را در روشن ترین اتاق خانه خود نگهداری کنید. هنگامی که دمای بیرون مناسب است، شما همچنین می توانید گیاه را در مکانی آفتابی در خارج از منزل قرار دهید. فقط وقتی هوا خیلی گرم یا سرد می شود آن را بیاورید.

جایی مناسبی برای رشد گیاه بگذارید. بسته به تنوعی که دارید و سطح مراقبتی که از آن می کنید، پرنده بهشتی می تواند تا 5 فوت (1.5 متر) بلند شود. این گیاه بزرگی است که فضای کمی را اشغال می کند، بنابراین اگر در فضای باز کاشت می کنید، گیاهان خود را با فاصله حدود 6 فوت (1.8 متر) از هم فاصله دهید.



تقسیم گیاه پرنده بهشتی

گیاه را از گلدان خارج کنید. یک گیاه بالغ پرنده بهشتی را می توان به دو یا حتی سه قسمت تقسیم کرد، بنابراین چند گیاه اضافی برای نگهداری یا دادن به دوستان خود خواهید داشت.  گیاه را با احتیاط از گلدان خارج کنید و مطمئن شوید که به ریشه آسیب نرساند. ممکن است لازم باشد از یک کاردک یا ابزار دیگری برای برداشتن توپ ریشه استفاده کنید.

گیاه را به دقت از جایی که به طور طبیعی تقسیم می شود جدا کنید. شاخه های کوچکتری را خواهید دید که از ساقه یا تنه اصلی جدا می شوند. آنها را تا ریشه های متصل دنبال کنید و ریشه ها را با دقت باز کنید تا بتوانید گیاه را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید. کمی آسیب ریشه اجتناب ناپذیر خواهد بود، اما سعی کنید تا حد امکان کمتر ایجاد کنید.

ممکن است لازم باشد از چاقو برای تکمیل جداسازی استفاده کنید.

ریشه هایی را که پس از جدا شدن گیاهان خم می شوند یا آسیب می بینند، قطع کنید.

ریشه ها را با هورمون ریشه زایی گردگیری کنید. این مرحله کاملاً ضروری نیست، اما می تواند به افزایش شانس زنده ماندن قلمه های جدید و رشد به گیاهان سالم کمک کند. شما می توانید هورمون ریشه زایی را در هر مرکز باغی پیدا کنید. دستورالعمل های روی بسته بندی محصول را دنبال کنید تا انتهای ریشه ها به آرامی با هورمون ریشه زایی گردگیری شود.

مجدداً بخش ها را در خاک غنی گلدان قرار دهید. به یاد داشته باشید که خاک گلدان غنی و با زهکشی خوب انتخاب کنید و هر گلدان را تا چند اینچ از لبه پر کنید. هر قلمه را در مرکز یک گلدان جداگانه بکارید.

قبل از آبیاری دو تا سه روز صبر کنید. این به ریشه های بریده شده زمان می دهد تا یک مهر و موم محافظ سبک ایجاد کنند که از غرق شدن آنها در هنگام آبیاری جلوگیری می کند. پس از دو یا سه روز از گیاهان طبق دستورالعمل بالا مراقبت کنید.



bird-of-paradise bird-of-paradise



منابع :

http://en.wikipedia.org/wiki/Strelitzia_reginae
http://www.farsi.kamed.biz/index.php?option=com_co
http://www.golestan-ali.com/111/strelitzia-مرغ-بهش


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.