شرایط محیط برای پرورش گیاه گل صد توماني - ملوکوزویتچی عبارتند از: نور: سایه روشن رطوبت: کمی مرطوب دما: 10_20 خاک: لوم شنی اصلاح شده با کمپوست برگ و تکه های پوست درخت
دانستنیهای علمی
نام علمي
Paeonia Mlokosewitschii
|
گل صد توماني - ملوکوزویتچی گونه ای گیاهی چند ساله از جنس Paeonia در خانواده Paeoniaceae میباشد که این خانواده تنها یک سرده به نام گل صدتومانی دارد. این نوع گل بیشتر در آسیا، جنوب اروپا و شمال غرب آمریکا یافت میشود. مرزهای بین گونه ها مشخص نیست. بطور تقریبی بین ۲۵ تا ۴۰ گونه دارد. بیشتر درختان آن از نوع چند ساله هستند و بین ۵۰ سانتیمتر تا یک و نیم متر ارتفاع دارند. اما ارتفاع برخی از انواع ممکن است تا ۱٫۵ تا ۳ متر نیز برسد. اغلب گل های آن معطر و بزرگ است و زمان گل دهی در اواخر بهار و اوایل تابستان است.
این گونه بومی کوههای قفقاز در آذربایجان ، گرجستان و داغستان و در دامنه های صخره ای در جنگل راش بلوط و ممرز رشد می کنند.
این گیاه در سال 1897 توسط گیاه شناس لهستانی Ludwik Mlokosiewicz کشف شد و پس از آنها آن توسط الکساندر Lomakin نامگذاری شد. گاهی اوقات این گیاه با نام مستعار "مولی جادوگر" Molly the Witch شناخته می شود
خصوصیات - معرفی
این گونه 23 تا 27 اینچ (60-70 سانتیمتر) بلند میشود و دارای برگ های سبز مایل به زرد با لوب است. گل های آن در بهار به رنگ زرد لیمویی به قطر پنج اینچ (10 تا 12 سانتی متر) می باشد و رشته های پرچم زرد متمایل به سبز است.
شرایط نگهداری گل صد توماني طلایی
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
15 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
لوم شنی اصلاح شده با کمپوست برگ و تکه های پوست درخت
|
نور مورد نیاز آن سایه روشن است و تنها حدود 2 یا 3 ساعت بهره گیری از نور مستقیم خورشید حدود ظهر در روز و بقیه ساعات نور فیلتر شده کفایت میکند، هر چند که احتمالا گل بهتر با نور آفتاب مستقیم وجود دارد.
خاک لوم شنی اصلاح شده با کمپوست برگ و تکه های پوست درخت با رطوبت مناسب و زهکشی خوب به خصوص در فصل زمستان برای آن مناسب است.
نحوه تکثیر گل صد توماني طلایی
به طور معمول افزايش گل صد توماني علفي با روش تقسيم نيساگ (ساقه زيرزميني) صورت مي گيرد که تعداد گياهان حاصله از اين روش اندک مي باشد. يکي ديگر از راه هاي افزايش گل صد توماني علفي افزايش با بذر مي باشد. که به دليل وجود خفتگي ور لپه با مشکل رو به رو بوده و 3 تا 7 سال طول مي کشد تا دانهال هاي حاصله به گل بروند که نشانگر دوره نونهالي طولاني و نامطلوب اين گل مي باشد. بنابراين، استفاده از فنون کشت بافت مي تواند تاثير زيادي در افزايش اين گياه مهم و ايجاد گياهان عاري از ويروس داشته باشد.
منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Paeonia_mlokosewitschhttp://www.paradise-garden.co.uk/flowers/mlokosewihttp://www.parsbiology.com/view/13660.aspxhttp://www.peony.ca/species/mloko.htm گياهان ديگر از همين جنس :
گياهان ديگر از همين خانواده :