Musa velutinaPink Banana که به فارسی موز صورتی نامیده میشود، گیاهی از خانواده موز بومی هند و بخش هایی از جنوب شرقی آسیا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: خاک های غنی از مواد غذای و مرطوب
دانستنیهای علمی
"موز صورتی" گیاهی از خانواده موز و دارای بذر می باشد. میوه های این گیاه به رنگ صورتی و کرکدار هستند. گل آذین های آن نیز به رنگ صورتی می باشند. یکی از ویژگی های این گیاه این است که پوست میوه های آن در حالت کاملاً رسیده از آن جدا شده و به سمت پایین برمی گردند.
از این گیاه به دلیل زیبایی گل ها و میوه ها، در باغ ها به عنوان گیاه زینتی نیز استفاده می شود.
این گیاه بومی هند و بخش هایی از جنوب شرقی آسیا است.
خصوصیات - معرفی
موز صورتی گیاهی کوچک و مخصوص نواحی گرمسیری با عادت رشدی همانند موز که تا حدود 4 تا 6 فوت ارتفاع و گسترش تاج 3 تا 5 فوت رشد می کند.
با وجود بزرگ بودن برگ ها، فرم کلی درخت کوتاه بوده و به عنوان گیاهی کوچک دیده می شود.
میوه ها به طول سه اینچ، به رنگ صورتی و کرکدار هستند. این میوه ها روی شاخه های گلدهنده با گل آذین های صورتی رنگ به وجود می آیند. پوست میوه ها در صورت رسیدن کامل به عقب برگشته و از آن جدا می شوند. این گیاه اغلب به عنوان گیاهی زینتی کشت می شود ولی میوه های آن نیز خوراکی، شیرین و نرم می باشند. بذرهای این گیاه به حدی سخت هستند که می توانند دندان ها را بشکنند.
شرایط نگهداری موز صورتی
نور مورد نياز
متوسط
آبياري و رطوبت
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک های غنی از مواد غذای و مرطوب
|
این گیاه مخصوص نواحی گرمسیری است و در برخی موارد تا 20 درجه فارنهایت را می تواند تحمل کند. اگرچه در دماهای زیر 32 درجه فارنهایت ممکن است برگ ها از بین بروند ولی در صورت گرم شدن مجدد شرایط آب و هوایی، می توانند دوباره رشد کنند.
آبیاری منظم برای رشد این گیاه ضروری است. اما باید توجه کرد که آبیاری بیش از حد نباشد و سبب آب ایستابی نگردد.
از نظر نیاز نوری، رشد خوبی در شرایط نوری کامل به همراه سایه ی پراکنده دارد.
به خاک های غنی از مواد غذایی و به خوبی آبیاری شده نیاز دارد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
از این گیاه به دلیل تولید میوه ها و گل های زیبا و صورتی و رشدی محدود به عنوان گیاهی زینتی در باغ ها استفاده می شود.
همچنین میوه های این گیاه خوراکی با طعمی شیرین و گوشتی نرم می باشد که به عنوان میوه ای خوراکی نیز کاربرد دارد.
نحوه تکثیر موز صورتی
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرها، تقسیم ریزوم ها، غده ها و یا ریشه جوش صورت می گیرد.
بذرها پس از چند ماه جوانه می زنند. و برای جوانه زنی به خاک گرم با دمای حدود 75 تا 85 درجه فارنهایت و مرطوب نیاز دارند.
فاصله بین گیاهان نیز برای کشت باید حدود 90 تا 120 سانتیمتر باشد.