|
دانستنیهای علمی :
ماکادمیا درختی از خانواده Proteaceae بوده و بومی کوئینزلند و شمال والاس در استرالیا می باشد. ماکادمیا توسط مکزیکو و ایالت میشیگان معرفی شد.فراورده ای مهم برای صادرات در فروشگاه های مکزیکی می باشد.
هاوایی بزرگترین صادر کننده ماکادمیا است. ماکادمیا میوهای همسان فندق و مغزی ترین خشکبار جهان است.
این میوه اولین میوه ای است که بومی استرالیا بوده و اولین درخت ماکادمیا در سال 1880 توسط چارلز استاف کاشته شد.
|
|
|
خصوصیات ظاهری :
برگ های درخت ماکادمیا بافتی سنگین و متراکم دارد. ارتفاع درخت تا 18 متر می تواند رشد داشته باشد. حاشیه برگها دندانه دار هستند و طولی بین 7 تا 25 سانتی متر دارند. برگ ها بلند بوده و گلها صورتی روشن تا بنفش و دوجنسی می باشند.
میوه ها در طی رسیدن چوبی شده و کروی شکل با 2 تا 3 سانتی متر قطر هستند. بذور میوه ها نیز خوراکی هستند. این درخت سایز متوسطی داشته و غالباً شاخه های آن نزدیک سطح زمین است.
شاخه های جوان رنگی بین صورتی تا بنفش دارند. دیگر شاخه های تنه درخت قهوه ای مایل به سبز می باشند. پوست آنها نرم و کمی چین خورده هستند. درخت ماکادمیا همیشه سبز است و رشد کندی دارد.
|
|
|
شرایط محیط رشد:
ماکادمیا در جنگل های بارانی نیمه گرمسیری رشد دارد. خاک مورد نیاز آن خاکی با بافت سبک تا لومی می باشد. خاک های با زهکشی مناسب را ترجیح می دهند. می تواند در خاک های اسیدی ، خنثی و قلیایی را رشد داشته باشد.
در سایه رشد خوبی ناشته و باید از آفتاب زیاد بهره ببرد. از لحاظ آبیاری باید در نظر داشت که خاکهای مرطوب برای رشد بهینه آن توصیه می شود. به تابستان طولانی نیاز دارد.
در مراحل اولیه رشد باید آب زیاد داشته باشد. به بارندگی حداقل 1250 میلی متر در سال احتیاج دارد.
|
|
|
خواص درمانی و کاربردها:
ماکادمیا همچون زیتون ، حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع مفید بوده و حدود 86 درصد می باشد. مغز ماکادمیا بسیار انرژی زا بوده و دارای روغن طبیعی، پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است.
همچنین حاوی ویتامینهای نیاسین، B1 و B2 نیز عناصر ضروری همچون کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، سلنیوم و آهن است. روغن ماکادمیا سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع است که خطر حملات قلبی را کاهش میدهد. این اسیدهای چرب می توانند سطح کلسترول خون را پایین بیاورند.
بذر های آن برای آجیل استفاده شده و بصورت پخته نیز در غذاها کاربرد دارد. طعم و مواد مغذی دلپذیری دارد.
|
|
|
نحوه تکثیر گیاه :
بذرهای میوه های رسیده در گلخانه های گرم به خوبی جوانه می زنند. دمای جوانه زنی آن 25 درجه سانتی گراد است.
کشت بذور در بهار نیز می تواند انجام شود. هنگامی که به اندازه ی مناسب رسیدند ، از بستر اولیه جدا کرده و به مکان اصلی انتقال می دهیم.
اگرآن را از ابتدا در بیرون کشت کنیم باید اطراف آن را گیاهانی می کاریم که آن را از سرما و باد حفظ کند.
|
|