|
گیاه Lingzhi mushroom ، قارچی است از خانواده Gonoder mataceae (گونادر ماتاسه ) که بومی اکثر نقاط معتدل دنیا میباشد .(به خصوص قاره آمریکا و اسیای شرقی )
|
|
این قارچ در شرق آسیا به عنوان قارچ دارویی بسیار مفید شناخته میشود به طوریکه در میان پزشکان چینی از آن به عنوان پادشاه گیاهان نام برده میشود. لینگزی یکی از قدیمی ترین قارچهای شناخته شده در دنیا میباشد که متعلق به مناطق معتدل و گرمسیری است و در کشور ما نیز در نواحی شمالی میروید.
|
|
بطور طبیعی این گیاه به صورت انگل بر روی طیف گسترده ای از درختان برگریز به ویژه درخت افرا میروید .
|
|
|
lingzhi mushroom قارچی است به نسبت بزرگ با رشدی آهسته که عمری در حدود 6 سال دارد . کلاهک گیاه سخت و کلیه شکل است و به رنگ قرمز- نارنجی میباشد ، بین 2 تا 35 سانتیمتر عرض دارد و بین 4 تا 8 سانتیمتر ضخامت آن میباشد . بسته به سن قارچ سطح زیرین کلاهک به رنگ سفید و یا قهوه ای میباشد . فصل باردهی گیاه از تابستان تا پاییز میباشد . ( بین 6 ماه تا 2 سال از عمر قارچ که بگذرد، گیاه شروع به باردهی خواهد کرد .) این قارچ دارای طعمی تلخ میباشد (با این وجود به صورت چای مورد مصرف قرار میگرد و عصاره آن به سوپ اضافه میشود .) همانطور که پیشتر ذکر شد این گیاه دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و معمولا پس از برداشت آن را خشک میکنند و در انبار نگه داری میشود و بعدها به صورت کپسول و یا پودر مورد استفاده دارویی قرار خواهد گرفت .
|
|
شرایط نگهداری قارچ لینگزی
|
|
شرایط محیط رشد این گیاه به شرح زیر میباشد :
خاک : به صورت خودرو بر روی تنه درختان میروید. برای کاشت میتوانید از خاک اره و یا خاک شنی، ماسه ای کم عمق استفاده کنید. دما : دمای بین 15 تا 35 درجه برای رشد گیاه مناسب است . ( این قارچ در معرض سرما ازبین خواهد رفت .) آبیاری: متوسط .
|
|
|
خواص دارویی :
به صورت خودسرانه اقدام به مصرف این گیاه نکنید . معمولا در دوره درمان ، مقدار 3 تا 5 گرم در روز مورد مصرف قرار میگیرد . مصرف این گیاه بسیار مفید بوده و باعث:
- تقویت سیستم ایمنی بدن - پاکسازی خون -درمان بیماری های ریه ، کلیه ، قلب ، کبد - کاهش استرس و از بین بردن خستگی - جلوگیری از پیشرفت سرطان - درمان آسم خواهد شد .
|
|
|
تکثیر : تکثیر این قارچ به روش کاشت بذرمیباشد . بذرها را بر روی کیسه هایی حاوی خاک اره میپاشند (داخل محیطی بسته و گرم )
|
|
|
هشدار :مصرف این قارچ باید تحت نظر پزشک صورت گیرد زیرا استفاده طولانی از این گیاه ( حدودا چند ماه ) عوارضی چون خشکی دهان ، سرگیجه و ناراحتی معده را به دنبال خواهد داشت . در زمان بارداری و شیردهی بهتر است این گیاه مورد مصرف قرار نگیرد .
|
|