|
دانستنی های علمی:
گیاه "سارتِر گوآوا" گیاهی از خانواده مورد و بومی آمریکای مرکزی است. این گیاه همچنین در برزیل، اکوادور، کلمبیا، شمال آمریکای مرکزی تا مکزیک و کوبا نیز رشد می کند. برخی عقیده دارند که این گیاه بومی جنوب مکزیک یا آمریکای مرکزی است.
این گیاه اغلب در باغ های خانگی در مکزیک و پرتوریکو و برخی از جزایر کاریب کشت می شود. به هر حال گونه های خودرو و جنگلی این گیاه میوه های بیشتری تولید می کنند.
|
|
|
خصوصیات گیاهشناسی:
سارتِر گوآوا درختی همیشه سبز با شاخه ها و تاج متراکم است. این درخت تا حدود 12 تا 16 متر ارتفاع نیز رشد می کند.
میوه ها به رنگ زرد کمرنگ، گرد و کروی و دارای 8 تا 10 میلیمتر قطر هستند. میوه های رسیده به رنگ زرد مایل به نارنجی و میوه های نارس به رنگ سبز دیده می شوند. این میوه ها مزه ای اسیدی و ترش دارند اما طعم آنها مطلوب است.
برگ ها تخم مرغی تا بیضوی شکل بوده و سطح رویی برگ ها به رنگ سبز و سطح زیرین به رنگ سبز مایل به خاکستری دیده می شود.
گل ها به رنگ سفید، کوچک، دارای تعداد زیادی پرچم و چهار گلبرگ است.
|
|
|
شرایط محیط رشد:
سارتِر گوآوا گیاهی مخصوص نواحی گرم و آب و هوای گرمسیری است. در این نواحی محدوده ی پراکنش آن از سطح دریا تا ارتفاعات 1500 متری بالاتر از سطح دریا است.
این درخت توانایی تحمل و زنده ماندن در سرما را دارد.
از نظر نیاز نوری، این درخت میوه به نور کامل آفتاب و کمی سایه نیاز دارد.
تحقیقات نشان داده که این درخت می تواند خشکی را تا حد مشخصی تحمل نماید.
|
|
|
کاربردها:
میوه های این گیاه خوراکی بوده و به صورت خام یا پخته مصرف می شوند.
میوه های رسیده دارای طعمی تقریباً ترش و نیمه اسیدی و معطر هستند.
این میوه ها همچنین برای تهیه ی ژله ها و نوشیدنی های تازه مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین می توان میوه ها را خشک کرده و برای مصارف در آینده از آنها استفاده کرد.
در برخی منابع ذکر شده که برگ های این گیاه خواص دارویی دارند.
پوست این درخت سرشار از تانن می باشد.
چوب آن نیز برای تهیه ی زغال چوب به مصارف سوختنی می رسد.
|
|
|
تکثیر:
این گیاه می تواند با استفاده از کشت بذرهای آن ازدیاد یابد.
بستر کشت باید در شرایط و نواحی آفتابی تهیه شود.
بذرها پس از چهار تا پنج هفته سبز خواهند شد.
|
|