|
برگ های این گیاه در هنگام خرد شدن و له شدن بوی سیر می دهند به همین دلیل به علف سیر یا سیرک معروفند.
|
|
|
گیاهی دوساله وگلدار از خانواده شب بویان است. گندنایی خودگشن است و گل آذین آن شامل گل های نر ماده می باشد. گرده افشانی گل ها توسط زنبورها، مگس ها انجام می شود. این گیاه در برابر سرمازدگی مقاوم نیست.
|
|
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
|
|
علف سیر موارد استفاده دارویی زیادی دارد. گیاهی گندزدا است، این گیاه برطرف کننده انسداد مجاری ادراری، بهبود دهنده زخم، ضد آسم، ضد آسکوربوت، ضد کرم و انگل، عطسه آور، محرک ترشح مخاط بینی و محرک تعریق می باشد.
|
|
|
تکثیر این گیاه با بذر انجام می شود. میوه آن یک غلاف کشیده چهارطرفه است که به رنگ سبز است و در انتها به رنگ قهوه ای خاکستری در می آید. داخل آن دو ردیف دانه بذر سیاه براق قرار دارد که با باز شدن شکاف غلاف در اواسط تابستان آزاد می شوند. یک گیاه می تواند صدها بذر تولید کند که به اندازه چندین متر از گیاه اصلی پراکنده می شود.
|
|