٣/٦/١٤٤٢
---
1/17/2021
---
۱۳۹۹ يکشنبه ۲۸ دي
امروز
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
لیست گیاهان
|
تماس با ما
|
RSS
|
درباره ما
لینک های اصلی
گیاهان
خاک کشاورزی
کود کشاورزی
ابزار و ادوات باغبانی
گل آرایی
فضای سبز
آبیاری
ساخت و تجهیز گلخانه
سموم کشاورزی - مبارزه با آفات
غذاهای گیاهی و گیاه خواری
گیاهان دارویی
درختان
درختان میوه
درختان زینتی
گل ها و گیاهان زینتی
علف های هرز
محیط زیست
باغبانی
گیاهان زراعی
بونسای
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس ها
تراریوم : باغ شیشه ای
بذر ، دانه و پیاز گیاهان
گیاهان بیابانی
سبزیجات
گیاهان آبزی
حبوبات
سبزی جات برگی
سبزی جات غیر برگی
صیفی جات
گیاهان پوششی
کاربرد های صنعتی گیاهان
تیره های گیاهان
ماشین آلات کشاورزی
فیزیولوژی گیاهی
اکولوژی گیاهی بومشناسی
قارچ ها
گل شاخه بریده
گلدان و فلاور باكس
محوطه سازی و معماری منظر
چمن کاری
پروفایل من
پیام های من
سفارش های من
حساب من
آگهی های من
پست های من
خروج
السلام علیک یا فاطمة الزهرا - سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
گونههای مختلف عشقههای مناسب برای باغهای خانگی
شناخت بیماری های گیاه یوکا و نحوه ی درمان - فوت و فن های باغبانی
باغ سبزیکاری یا آشپزخانه ای چیست؟
گیاهان آپارتمانی آویزی
گلخانه مناسب برای پرورش گل های زینتی - فوت و فن های باغبانی
پرورش توت فرنگی ارلیگلو
آخرین اخبار
***
***
***
***
***
***
***
آخرین مطالب
>
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
>
گونههای مختلف عشقههای مناسب برای باغهای خانگی
>
شناخت بیماری های گیاه یوکا و نحوه ی درمان - فوت و فن های باغبانی
>
باغ سبزیکاری یا آشپزخانه ای چیست؟
>
گیاهان آپارتمانی آویزی
>
گلخانه مناسب برای پرورش گل های زینتی - فوت و فن های باغبانی
>
پرورش توت فرنگی ارلیگلو
>
گیاهان سایه دوستِ متحمل به خشکی
>
در تعویض خاک گلدان چه نکاتی را رعایت کنیم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
انواع نگهدارنده برای پرورش گیاهان
>
نگهداری و زیبا سازی بستر های گیاهی
>
بهترین گیاهان برای باغ های سایه دار
>
کشت هیدروپونیک توت فرنگی - فوت و فن های باغبانی
>
5 ایده سبزیکاری در خانه
>
خشکی برگ های گیاه گوجه به چه معنیست؟
>
علائم کمبود سولفور در گیاهان - فوت و فن های باغبانی
>
چه گل هایی برای فنس و دیوارها مناسب هستند؟
>
در طراحی فضای سبز ویلاهای کوچک چه نکاتی را رعایت کنیم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
پیچ های مناسب برای سقف و چتر گیاهی
>
مزایای استفاده از سینی نشاء در پرورش گیاهان - فوت و فن های باغبانی
فوت و فن باغبانی امروز
آشنایی با سایز گلدان ها
دسته بندی گیاهان
>
گیاهان دارویی
>
درختان میوه
>
درختان زینتی
>
علف های هرز
>
گیاهان زراعی
>
گیاهان زینتی آپارتمانی
>
گیاهان زینتی فضای باز
>
کاکتوس ها
>
گیاهان بیابانی
>
گیاهان آبزی
>
حبوبات
>
سبزی جات برگی
>
سبزی جات غیر برگی
>
صیفی جات
>
گیاهان پوششی
>
قارچ ها
تصویر روز
تبلیغات
روف گاردن
گلدان شیب بندی بتنی
گلدان و فلاورباکس
فلاور باکس شیب بندی
خرید و فروش کود پلت مرغی در اهواز - پلت مرغی 100 درصد خالص صادراتی در اهواز
عطاري
مشاهده سایر آگهی ها
برای مشاهده سایر آگهی های مرتبط با گل و گیاه کلیک نمایید
درج آگهی در سایت نارگیل
برای درج آگهی و تبلیغات در سایت نارگیل کلیک نمایید
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :
15
نفر
بازدید امروز :
2438
بازدید
بازدید دیروز :
18966
بازدید
تبلیغات متفرقه
گیاهان
>>
اشتغالزایی بالا در طرح تولید «گوشت گیاهی»/ از کشت انبوه گیاه «خُلَر» تا کاهش نگرانی در تأمین مواد اولیه فرآوردههای گوشتی
اشتغالزایی بالا در طرح تولید «گوشت گیاهی»/ از کشت انبوه گیاه «خُلَر» تا کاهش نگرانی در تأمین مواد اولیه فرآوردههای گوشتی
جوان نخبه قوچانی گفت: طرح تولید گوشت گیاهی از صفر تا ۱۰۰ اشتغال ایجاد کرده و میتواند هزینههای زیادی را که صنعت غذایی متحمل میشود، جبران کند و حتی میتوان محصول آن را به کشورهای دیگر صادر کرد.
گروه استانهای خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ میلاد حیاتیزیدانلو دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان تنها جوان ایرانی است که موفق به تولید گوشت گیاهی در کشور شده است.
تولید گوشت گیاهی به اصطلاح کارشناسان صنایع تغذیه «گوشت آنالوگ» فقط در چند کشور پیشرفته ازجمله انگلستان انجام شده و در کشورمان ایران هم بهصورت آزمایشگاهی چند نمونه ناموفق داشته که به نتیجه نرسیده است؛ اما با تلاشی که از سال ۹۴ تا ۹۸ انجام شده، دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی واحد قوچان موفق به تولید «گوشت آنالوگ» از دانههای گیاهی شده است.
میلاد حیاتی زیدانلو دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان در گفتگو با خبرنگار آنا درباره چگونگی پیشبرد این ایده و مشکلات و موانع و امکاناتی که در اختیار وی بوده، گفتگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
آنا: جرقه اولیه تولید محصول گوشت گیاهی و علت تلاش برای این اختراع چه بود؟
حیاتی: پیش از آغاز تحصیل در مقطع دکتری در واحد تولیدی فرآوردههای پروتئینی-گوشتی مشغول به کار بودم که تمام محصولات تولیدی از گوشت قرمز و مرغ تهیه میشد تا اینکه فرآوری و تولید سوسیس و کالباس گیاهی را آغاز کردیم و از این محصولات استقبال خوبی شد.
در ذهن خودم این جرقه ایجاد شد که برای قشری از مردم که گوشت قرمز و مرغ استفاده نمیکنند و گیاهخوار هستند، نوعی گوشت بهعنوان گوشت گیاهی یا به اصطلاح آنالوگ تولید کنیم و این موضوع سبب شد تا طرحی برای آغاز کار و ورود به مقطع دکتری باشد؛ بنابراین از سال ۱۳۹۴ روی این طرح کار کردم تا اینکه موفق به تولید گوشت گیاهی از گیاه «خُلَر» شدم. (خُلَّر یا سَنـگِـنَک (با نام علمی: Lathyrus sativus) سردهای از گیاهان گلدار است. جنس خلر در ایران ۲۲ گونه گیاه علفی یکساله و چندساله دارد.)
آنا: کاراییها و کاربردهای این اختراع چیست؟
حیاتی: در قرن اخیر با توجه به شیوع بیماریهای حیوانی مانند جنون گاوی و افزایش تقاضا برای ارائه غذای سالم (بدون کلسترول و حاوی چربیهای غیراشباع)، فشار مثبتی بر کاهش مصرف گوشت مشاهده میشود. علاوهبر این بهدلیل افزایش گیاهخواری در جامعه بشری و توجه به حقوق حیوانات، امروزه از نظر اقتصادی، تولید پروتئینهای حیوانی کمتر مقرون بهصرفه است؛ بنابراین این موضوعات کاربردها و کاراییهای گوشت گیاهی را بیشتر کرده است.
از گوشت گیاهی میتوان در صنایع غذایی و مشابه مانند تولید سوسیس و کالباس و همبرگر استفاده و در طعمهای مختلف برای اقشار مختلف مردم محصول تولید کرد.
نیاز به سرمایهگذار برای تولید انبوه
آنا: این اختراع اکنون در چه مرحلهای قرار دارد؟
حیاتی: این اختراع (گوشت گیاهی) بهصورت آزمایشگاهی تولیدشده و هنوز به تولید انبوه نرسیده و برای تولید انبوه احتیاج به سرمایهگذار یا داشتن سرمایه کافی است.
آنا: آیا این اختراع به مرحله تجاریسازی خواهد رسید؟
حیاتی: یقین دارم که به مرحله تجاریسازی خواهد رسید؛ چراکه ایدهای نو و جدید است و با توجه به اینکه افزایش تقاضا برای ارائه غذای سالم (بدون کلسترول و حاوی چربیهای غیراشباع) و کاهش مصرف گوشت قرمز و مرغ مشاهده شده است؛ بنابراین با حمایت مسئولان و به یاری خداوند تجاریسازی خواهد شد.
آنا: برای تولید انبوه این محصول برنامهای دارید؟
حیاتی: این اختراع تازه ثبت شده و هنوز به مرحله تولید انبوه محصول نرسیده است؛ اما افرادی پیدا شدهاند که برای تولید انبوه محصول و سرمایهگذاری لازم پیشنهاد دادهاند. امیدواریم که این محصول به نتیجه برسد و تولید انبوه را هرچه سریعتر آغاز کنیم.
آنا: اختراع شما نمونه مشابه خارجی دارد؟ و آیا با تولید انبوه، موجب صرفهجویی ارزی در واردات خواهد شد؟ اگر پاسخ مثبت است، به چه میزان است؟
حیاتی: در تولید گوشتهای گیاهی بر استفاده از پروتئینهای سویا و گلوتن گندم بهعنوان ماده خام اولیه در کشورهای دیگر تمرکز بیشتری شده بود؛ اما با اینحال تعدادی از اشکالات درباره استفاده از پروتئینهای سویا مانند حضور عوامل ضدتغذیهای و آلرژیزا و معرفی جهشهای ژنتیکی در موجودات زنده توسط سویا و بیماری سلیاک در نتیجه مصرف گلوتن گندم منجر به توجه به منابع دیگر پروتئینی شده است.
خلر
استفاده از گیاه خُلَر که بهعنوان گیاهی یکسان از خانواده بقولات، پاییزه و بومی آسیای جنوب غربی شناخته شده و بهخوبی در شرایط نامناسب رشد و نمو میکند و پروتئینهای آن با توجه به مرحله رشد در هنگام برداشت بین ۱۲ تا ۲۲ درصد متغیر و پروتئینهای این دانه سرشار از اسید آمینه ضروری لیزین است، مورد توجه قرار گرفته است؛ البته مقدار اسید آمینه گوگرددار (متیونین، سیستین، تریپتونان) آن محدود است.
این اختراع نمونه مشابه خارجی ندارد
ارزانبودن دانه خُلَر در مقایسه با سایر بقولات و سطح بالای پروتئین و ظرفیتهای کشت بالای آن در مناطق خشک نیز از مزایای این دانه است و به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته است.
تبدیل پروتئینهای گیاهی به گوشتهای آنالوگ نیازمند استفاده از تکنولوژی مؤثر است که در این بین، فرآیند اکستروژن با رطوبت بالا بهعنوان محبوبترین تکنیک شناخته شده است؛ بنابراین با توضیحاتی که گذشت، اختراع (گوشت گیاهی مورد بحث) نمونه مشابه خارجی نداشته است.
میلاد حیاتی زیدانلو دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
روز به روز تولیدکنندگان ما در کشور با مشکلات جدیدی مواجه میشوند که مهمترین آنها گرانی و نبودن مواد اولیه بوده است. بههرحال برای تولید انبوه محصولات دانشبنیان احتیاج به یکسری زیرساختها و سرمایهگذاریها و حمایتها دارد تا بتوانیم با تمام مشکلات بهوجود آمده در حین تولید، دست و پنجه نرم کنیم و به موفقیتهای روزافزون برسیم.
این طرح اشتغالزایی بالایی دارد و گیاه خُلَرمیتواند برای مناطق خشک که زمین حاصلخیز و کمآب دارند، کشت شود و سطح زیرکشت بالایی در مناطق خشک برای کشاورزان ایجاد کند و در مسیر تولید انبوه قرار گیرد. این طرح از صفر تا ۱۰۰، اشتغال ایجاد کرده و میتواند هزینههای زیادی را که صنعت غذایی متحمل میشود، جبران کند و حتی میتوان آن را به کشورهای دیگر صادر کرد.
خروج بسیار زیاد ارز بهدلیل استفاده از گوشت قرمز و مرغ
در صنعت فرآوردههای پروتئینی-گوشتی از گوشت قرمز و مرغ استفاده و موجب خروج مبلغ بسیار زیادی ارز برای تأمین مواد اولیه این فرآوردهها از کشور میشود. با تولید انبوه گوشت گیاهی میتوانیم مواد اولیه این نوع صنعتها را تأمین کنیم و به این ترتیب نگرانی بسیاری از تولیدکنندگان کاهش پیدا میکند و میتوان محصولی باکیفیت و مقرونبهصرفه به دست مصرفکننده رساند.
اخبار مرتبط (گیاهان)
گیاه تره - سبزی ها
۸۳ کلینیک گیاهپزشکی در کردستان تاسیس شد
برداشت سالانه ۷ تن گیاه داروئی در شهرستان زرند
نتایج غیر منتظره نخستین واکسن گیاهی آنفلوانزا در کارآزمایی بالینی
توسعه کشت گیاهان دارویی در لردگان
مطالب این صفحه را پسندیدم
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید
.
ورود
فروشگاه اینترنتی نارگیل
بذر سبزیجات
بذر و پیاز گل
خاک و کود
گیاهان آپارتمانی
کاکتوس
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :
>
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
>
گونههای مختلف عشقههای مناسب برای باغهای خانگی
>
شناخت بیماری های گیاه یوکا و نحوه ی درمان - فوت و فن های باغبانی
>
باغ سبزیکاری یا آشپزخانه ای چیست؟
>
گیاهان آپارتمانی آویزی
مقالات پر بازدید :
>
مزایا و معایب کشت گلخانه ای
>
چگونه آفت هزارپای گلدان را از بین ببریم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
زنجبیل یا زنجفیل
>
راهنمای نگهداری و پرورش گل و گیاهان زینتی - گل یخ
>
کاشت بذر بادام در گلدان - فوت و فن های باغبانی
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
تماس با ما
|
RSS
فهرست گل و گیاه
|
نمایشگاههای گل و گیاه
|
اخبار گل و گیاه
|
مقالات گل و گیاه
|
مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت