گیاهان دارویی بسیاری در دنیای طب سنتی وجود دارد که خواص و فواید بی شماری برای آنها ذکر شده است و یکی از این گیاهان پرخاصیت که خبرگزاری میزان به معرفی خواص آن میپردازد، بابونه است.
گیاه بابونه با نام علمی Matricaria recutita، یکی از قدیمیترین و پرمصرفترین گیاهان دارویی مهم در جهان محسوب می شود و کاربردهای درمانی بسیاری برای آن چه به صورت چای و یا مصرف خود گیاه پیشنهاد شده است.
چای بابونه، مشتق شده از گل بابونه، طلایی و خوش طعم است و مزه میوهای دارد.
این گیاه، بیماریهای مختلف مربوط به سلامتی مانند؛ اختلالات رودهای و معده، اضطراب، بی خوابی، زخمهای دهان و خیلی چیزهای دیگر را درمان میکند.
جالینوس حکیم، قبل از کشف کنین، بابونه را برای تبهای نوبه (مالاریا) توصیه میکرده است و همچنین برای معالجه دردهای ناشی از ضربات خارجی و تروما، مؤثر میپنداشت.
بابونه از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است و از تقویت کنندههای تلخ به حساب میآید.
دو گونهٔ اصلی بابونه که به صورت دمکرده استفاده میشوند و برایشان خواص دارویی در نظر گرفته میشود عبارتند از بابونه آلمانی و بابونه رومی. گونههای دیگری از گیاهان هم نام بابونه بر خود دارند (نظیر بابونه بهاری و بابونه زرد)، اما معمولاً به صورت دمکرده به کار نمیروند و خواص دارویی برایشان ذکر نشدهاست.
یک قاشق غذاخوری گل بابونه و دو لیوان آب گرم با مقداری نبات را در قوری چینی یا شیشهای بریزید و پس از این که دم کشید میل کنید.