فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف خرما در وعده افطاری، در کنترل اشتها و پرخوری موثر است و موجب بازگشت توان مغزی و عضلانی پس از ساعت‌ها روزه‌داری می‌شود.


به گزارش ایسنا، نگین رمضانیاظهار کرد: مصرف خرما و کشمش موجب کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری به هنگام افطار می‌شود. بنابراین بهتر است روزه‌داران از خرما و کشمش برای آغاز افطاری خود استفاده کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر آن، مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قندخون بسیار موثر است و توصیه می‌شود در وعده افطار 3 تا 5 عدد خرما مصرف شود؛ ولی باید از مصرف بیش از حد خرما همچون سایر شیرینی‌ها پرهیز شود.

کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: این میوه می‌تواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد؛ و به دلیل این‌که قند آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن را تامین می‌کند، می‌تواند تغذیه مناسبی در وعده‌های سحر و افطار برای بانوان شیرده و دختران و پسران روزه اولی در ماه رمضان باشد.

رمضانی با بیان این‌که خرما، در بازیابی توان مغزی و عضلانی فرد روزه‌دار بسیار موثر است، گفت: پس از ساعت‌ها روزه‌داری، کاهش قند خون بر مغز تاثیر می‌گذارد و سبب می‌شود فرد احساس ضعف کند بنابراین مصرف خرما در وعده افطار این خاصیت را دارا است که در مدت 20 دقیقه قدرت و توانایی را به شخص روزه‌دار بازگرداند.

وی درباره خواص و نکات تغذیه‌ای خرما اظهار کرد: از جمله خواص خرما می‌توان به تقویت ایمنی بدن در برابر بیماری‌های عفونی و غیر عفونی و افزایش مقاومت بدن اشاره کرد. خرما میوه‌ای است که ویتامین‌های A، B، C و E را به همراه املاح معدنی شامل فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم را برای بدن تامین می‌کند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: همچنین خرما برای پیشگیری از افزایش فشارخون و کم‌خونی تا حدی موثر است و با آثار آنتی‌اکسیدانی که دارد، اسید معده را نیز خنثی می‌کند. تنظیم انعقاد خون، بهبود مشکلات روده‌ای، کاهش اضطراب و عصبانیت و ایجاد آرامش در دوران بارداری نیز از دیگر خواص مصرف خرما است.

رمضانی گفت: خرما به تنهایی یا با مخلوط شیر برای بهبود کیفیت خواب نیز موثر است. هر سه عدد خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود و با توجه به این‌که روزانه باید 4 تا 5 واحد میوه و سبزی مصرف شود، می‌توان خرما را به عنوان یک واحد میوه برای افراد سالم در نظر گرفت. مصرف خرمای تازه از خرمای خشک بهتر و فواید آن بیشتر است.

وی افزود: خرما می‌تواند به عنوان یک میان‌وعده قابل حمل و ساده مورد استفاده قرار گیرد و توصیه می‌شود افراد عادت کنند خرما را به عنوان جایگزینی برای قند، با چای مصرف کنند. این میوه به میزان لازم دارای آهن، اسیدفولیک، پروتئین و چربی است که به دلیل کربوهیدراتی که در خود دارد، مصرف سه عدد از آن به میزان 60 کیلوکالری، انرژی لازم برای بدن را تامین می‌کند. 
کنترل پرخوری با مصرف خرما در افطار
کنترل پرخوری با مصرف خرما در افطار

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.