فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۲/۶         
  

سلامت نیوز: گرفتن روزه در ماه رمضان با رعایت رژیم غذایی، بسیار آسان می شود اما موضوعی که نباید فراموش کرد پیاده روی در این ماه است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان،متخصصان تغذیه همواره توصیه می كنند كه باید افراد با دقت زیاد وارد ایام روزه داری شده و از آن خارج شوند. برای آنكه روزه داری بتواند در رشد سلامتتان موثر باشد، چند نكته تغذیه ای را بیشتر مورد توجه قرار دهید:

در روزهای اول بهتر است از غذاهای سنگین كه حاوی گوشت و لبنیات هستند كمتر استفاده کرده و بیشتر از غلات و خشكبار استفاده كنید. در ضمن اگر قصد دارید از فردا روزه بگیرید بهتر است در وعده شام از غذاهای سهل الهضمی نظیر انواع سالاد و سوپ های سبك به همراه انواع میوه ها استفاده کنید و توصیه می شود كه وعده های غذایی از سبك به سنگین میل شود.

پیاده روی در سطح صاف و آرام می تواند احساس خستگی كه در طول روزه داری به افراد دست می دهد را بر طرف نماید. دكتر مظهری در این رابطه می گوید: عدم تحرك در این دوران از عوامل بروز اضافه وزن است و در خانم ها موجبات پوكی استخوان فراهم شود به این دلیل داشتن تحرك متوسط مانند پیاده روی بعد از افطار و شام می تواند بسیار مفید باشد.

پس از افطار نیز بهتر است از غذاهای كامل و تازه استفاده شود و باید از پرخوری جدا دوری کرد. بهتر است در ساعاتی كه اجازه غذا خوردن وجود دارد به جای آب خالی از نوشیدنی هایی نظیر انواع چای های گیاهی استفاده کنید. چای بابونه و چای نعناع به منظور آرامش اعصاب و جلوگیری از سوءهاضمه، تهوع و نفخ توصیه می شود.

مصرف میوه هایی نظیر هندوانه، سیب و لیمو در این دوران بسیار مفید است. به علاوه، مصرف سبزیجاتی نظیر هویج و كلم نیز در وعده های غذایی بسیار توصیه شده است.

در هنگام باز كردن روزه بهتر است از خرما یا آب ولرم استفاده کنید. از آنجا كه روزه در ساعات پایانی موجب افت قند خون می شود، باز كردن روزه با یك منبع قندی در كنار پروتئین نظیر شیر با خرما یا شیر با عسل بسیار توصیه می شود.

از آنجایی كه مصرف منابع غذایی پروتئینی مانع بروز افت قند در طول روز می شود، مصرف شیر، تخم مرغ، انواع گوشت سفید (مرغ و ماهی ) در كنار سبزیجات و میوه های تازه بسیار موثر است.

مصرف آب لیمو موجب كاهش خشكی دهان و طعم بد آن در طول روزه داری می شود.در ضمن به دلیل مدر بودن مواد غذایی كافئین دار توصیه می شود در سحر از آنها به هیچ عنوان استفاده نشود.

هرگز وعده سحری را حذف نکنید زیرا یك وعده ای كردن غذا خوردن عوارضی نظیر افت قند خون، فشار خون، تهوع و اختلالات گوارشی را به همراه دارد. به این دلیل توصیه می شود كه حتما سحری و افطار و با كمی فاصله شام میل شود و میوه ها و مغزها در فاصله افطار تا سحر به مصرف برسد.

توصیه می شود از سبزیجات تازه یا بخار پز شده بیشتر در وعده سحری استفاده شود تا احساس عطش در طول روزه بروز نکند. به علاوه، باید از خوردن آب سرد نیز دوری كرد زیرا عطش را نه تنها كم نكرده بلكه افزایش می دهد.


ماه رمضان چه بخوریم که در زمان روزه داری کم نیاوریم
ماه رمضان چه بخوریم که در زمان روزه داری کم نیاوریم

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.