به گزارش ايرنا ، بارش هاي مناسب فروردين و ارديبهشت امسال فراواني اين محصول بومي مناطق كوهستاني خلخال را به همراه داشته و پيش بيني مي شود مقدار قابل توجهي قارچ وحشي از مناطق قابل رشد اين گياه برداشت و روانه بازار مصرف شود.
بهترين زمان برداشت قارچ خوراكي وحشي در خلخال اوايل ارديبهشت تا نيمه هاي خرداد و به ترتيب در مناطق گرمسيري ، نيمه گرمسيري و سردسير خلخال است.
قارچ خوراكي وحشي در گونه هاي مختلف به رنگ هاي خاكستري ، سفيد و سياه و در وزن هاي چند گرم تا چند كيلوگرم در مناطق كوهستاني خلخال يافت مي شود.
بزرگترين قارچ خوراكي يافت شده از مناطق كوهستاني مرتفع خلخال در بهار امسال بيش از سه كيلوگرم وزن دارد.
قارچ هاي خوراكي وحشي معمولا به دو نوع معمولي و دنبلان هستند و قارچ هاي دنبلان غالبا دسته دسته در عمق 30 سانتيمتري خاك و نزديك به ريشه هاي گياهان و درخت ها رشد مي كنند.
به گفته كارشناسان توليدات گياهي مديريت جهاد كشاورزي خلخال ، كاشت قارچ وحشي در مراكز توليد قارچ هاي خوراكي تاكنون نتيجه بخش نبوده ولي به حالت طبيعي در بسياري از زمين هاي معتدل شهرستان قابل رشد در ماه هاي اول سال است.
به عقيده اين كارشناسان ، در بين قارچ هاي خوراكي وحشي دو نوع سياه و سفيد اين قارچ خوش خوراك ترين و گران قيمت ترين قارچ ها در بين قارچ هاي دنبلان محسوب مي شود.
بيشترين ميزان مصرف قارچ دنبلان در رستوران ها ، صنايع غذايي ، تهيه انواع سس ها و روغن هاي معطر و نيز داروسازي است.
قارچ دنبلان به صورت همزيستي با ريشه هاي درختان جنگلي به وجود مي آيد و در سطح تجاري در آزمايشگاهها اقدام به توليد نهال آلوده به ميسليوم هاي قارچ دنبلان مي كنند و بعد كشت درختان را در زمين انجام مي دهند.
اندازه قارچ دنبلان از يك فندق تا اندازه يك پرتقال است و شكلي شبيه سيب زميني دارد.
گزارش بهرام نقي زاده