فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۲/۵         
  

جیرفت - ایرنا - بخشی از باغ های گرمسیری و سردسیری جنوب استان کرمان در سال های گذشته به دلیل خشکسالی و برخی عارضه ها دچار آسیب شده اند و اکنون بازسازی و احیای آنها در دستور کار دولت و مسئولان منطقه قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا وجود اقلیم های متفاوت در جنوب کرمان باعث شده در این منطقه هم درختان سردسیر چون گردو، گیلاس، زردآلو، هلو و هم درختان گرمسیری چون خرما، مرکبات و نیم گرمسیری رویش داشته و از بازدهی خوبی برخوردار باشند.


از جمله این باغ ها، مرکبات جنوب کرمان است که در کشور مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته و کمتر جایی از کشور وجود دارد که با طعم خوشمزه این میوه آشنا نباشد.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: این منطقه با سطح زیر کشت 89 هزار و 500 هکتار انواع محصولات باغی بیش از 950 هزار تن محصول تولید می کند که با تولید سالانه 490 هزار و 399 تن مرکبات رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.


سید یعقوب موسوی با اشاره به تولید ارگانیک محصولات باغی در جنوب کرمان بیان کرد: محصولات باغی در این منطقه به دلیل آب و هوای مطلوب و آفتاب مناسب بدون استفاده از سموم شیمیایی به صورت ارگانیک تولید و این مزیت باعث شده که در بازار مصرف از استقبال خوبی برخوردار شود.


وی با بیان این مطلب که جنوب استان کرمان رتبه دوم تولید خرما را در کشور دارد اظهار کرد: خرما به عنوان یکی از محصولات باغی غالب منطقه محسوب شده و جنوب کرمان با سطح زیر کشت 31 هزار و 250 هکتار به تنهایی با وجود پنج میلیون و 500 هزار اصله نخل و بیش از 70 رقم سالیانه 181 هزار و 800 تن خرما را تولید می کند.


وی با تاکید بر ارگانیک بودن محصول تولیدی خرمای جنوب کرمان گفت: به دلیل عاری بودن خرما از سموم و کودهای شیمیای، سال هاست که این محصول به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر می شود.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان افزود: بخش از باغ های جنوب کرمان به دلیل خشکسالی های چندین ساله و همچنین عارضه زوال مرکبات نیاز به بازسازی و احیا دارند که دولت در این راستا حمایت های خوبی از کشاورزان انجام می دهد و نهال درخت را به صورت یارانه ای در اختیار آنها می گذارد.


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم گفت: بیش از 30 درصد باغ های این منطقه نیاز به احیا و بازسازی دارند.


اسلام شاهرخی افزود: سطح باغ های فرسوده در این منطقه بیش از هشت هزار و 370 هکتار است که در برنامه پنجم توسعه برنامه ریزی شده بود یکهزار و 800 هکتار آن بازسازی و احیا شود.


وی تصریح کرد: امسال یک میلیارد و 590 میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی برای احیای 214 هکتار اختصاص داده شده که امیدواریم بتوانیم با جذب آن گامی در جهت احیای باغ های جنوب کرمان برداریم.


وی گفت: سالانه حدود 120 هزار اصله انواع نهال گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری با یارانه دولت که از 40 درصد تا صد درد در بعضی نهال هاست در جنوب کرمان توزیع می شود.


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان کرد: برنامه ریزی شده که در برنامه ششم توسعه بیش از پنج هزار هکتار از باغ های جنوب کرمان احیا و بازسازی شود.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت هم گفت: این شهرستان نیز یکی از مناطق جنوب کرمان است که سطح وسیعی از باغ های این منطقه را به خود اختصاص داده است و رتبه دوم را در منطقه جنوب کرمان دارد.


علی سالاری افزود: شهرستان جیرفت یکی از نقاط نادر کشور و حتی دنیاست که به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی درختان گرمسیری و سردسیری در مجاورت هم هستند و مثمر ثمر می شوند.


وی تصریح کرد: در چندین سال گذشته عارضه زوال مرکبات باعث از بین رفتن چندین باغ در این منطقه شده است که در این راستا دولت با برنامه ریزی و تلاش سعی بر احیای آنها دارد.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جیرفت با اشاره به اولویت دولت تدبیر و امید برای اعطای تسهیلات در جهت استفاده کشاورزان از سیستم های آبیاری تحت فشار بیان کرد: در همین راستا دولت 85 درصد هزینه اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار را متقبل می شود و کشاورزان 15 درصد را آن هم با اعطای تسهیلات با نرخ ارزان می پردازند.


وی گفت: در راستای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار اولویت جهاد کشاورزی اعطای تسهیلات به بخش باغی است و یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی برای ترغیب کشاورزان به منظور احیا و بازسازی باغ هاست.


یکی از باغداران بخش جبالبارز شهرستان جیرفت نیز گفت: حدود 57 هکتار باغ داشتم که به دلیل خشکسالی و قدمت بالا درختان این باغ از بین رفته و با برنامه های دولت درصدد احیای آن هستم.


محمد افشارمنش افزود: اکنون فرصت مناسبی است که کشاورزان و باغدارانی که باغ های خود را می خواهند بازسازی کنند برای این کار اقدام کرده و از تسهیلات دولت در راستای احیا و آبیاری تحت فشار استفاده کنند.


محمد امیری یکی دیگر از باغداران جنوب استان کرمان هم گفت: بخشی از باغ های مرکبات به بدلیل عارضه زوال از بین رفته اند و لذا در راستای احیای بخشی از باغ که از بین رفته برای استفاده از تسهیلات دولت و دریافت نهال اقدام کرده ام.


کشاورزان جنوب کرمان این روزها شاهد برداشت مرکبات از سطح باغ های خود هستند و محصولات خود را با تنوع بالایی که دارند روانه بازار مصرف می کنند.


بیش از 50 نوع مرکبات در جنوب استان کرمان برداشت می شود که هر کدام در نوع خود طعم و مزه خاصی دارند. 
برداشت محصولات ارقام زودرس تا ایام نوروز و اردیبهشت سال آینده ادامه می یابد.


گزارش از مصیب سالاری 

عزم دولت برای احیای باغ های فرسوده جنوب کرمان
عزم دولت برای احیای باغ های فرسوده جنوب کرمان

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.