![]()
محمد رضا شفیعی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تبدیل گلخانه های سنتی به نوین برای بهینه کردن مصرف نهاده ها، کاهش ضایعات در گلخانه های چوبی و امکان ایجاد شرایط برای افزایش تولید و صادرات امری اجتناب ناپذیر است.
وی توضیح داد: توسعه صادرات ارتباط مستقیم به کیفیت محصولات تولیدی دارد و هر چه گل و گیاه تولیدی از کیفیت بالاتری برخوردار باشند تقاضای بازار و صادرات رونق بیشتر خواهد داشت.
معاون پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات ادامه داد: بالا رفتن کیفیت گل و گیاه نیازمند استاندارد سازی گلخانه ها و آموزش بهره برداران در این حوزه است.
شفیعی بیان کرد: از حدود دو هزار و یکصد گلخانه گل و گیاه زینتی کشور، 101هکتار گلخانه شیشه ای، یک هزار و 172 هکتار گلخانه تونلی و 766 هکتار گلخانه چوبی و پلاستیکی هستند.
وی بیان کرد: گلخانه مدرن به معنای واقعی در ایران وجود ندارد و گلخانه تونلی نیز 50 درصد آن ها نیمه مدرن هستند.
شفیعی بیان کرد: محیط داخلی گلحانه چوبی برای رشد گیاه نامناسب بوده و میزان تولید در واحد سطح آن ها در مقایسه با گلخانه های مدرن بسیار کمتر است.
وی اظهار کرد: به دلیل شرایط مناسب رشد گیاه در سازه تونلی، عملکرد در واحد سطح نسبت به گلخانه های چوبی افزایش می یابد.
شفیعی افزود: با تبدیل گلخانه های چوبی به تونلی، اسکلت گلخانه ،سیستم گرمایشی ،کنترل حرارت و تهویه هوا و آبیاری تغییر می کند و این شرایط باعث افزایش تولید و کیفیت محصولات می شود.
وی گفت: فراهم آوری فضای استاندارد در حوزه کشت گلخانه ای، هزینه های تولید را حدود 30 درصد کاهش می دهد و به همین میزان افزایش درآمد بهره برداران در بر خواهد داشت .
وی گفت: برای تبدیل گلخانه های سنتی به نوین تسهیلات دولتی پرداخت می شود اما به دلیل بهره بالای این تسهیلات، رغبت بهره برداران از استفاده آن کم است.
شفیعی گفت: بخش عمده ای از گلخانه های محلات به دلیل قدمت این شهرستان در تولید گل و گیاه، سنتی و چوبی هستند که نیاز است این گلخانه ها استاندارد سازی شوند.
وی افزود: سه واحد گلخانه مدرن در محلات در حال ساخت است .
سطح گلزارهای کشور در فضای بسته و باز پنج هزار و 130 هکتار است.