درصورتی که برگ گیاه دچارآفت شده باشد ،چنانچه این خسارت درحدی است که تصورمی کنید اگر از آن جلوگیری نشود منجربه نابودی گیاه یامحصول خواهدشد. نمونه برگ آلوده را داخل نایلون گذاشته وبه متخصص گیاه پزشکی نشان دهید واگر خسارت روی تنه درخت بوده ویابه هردلیل قابل انتقال نباشدازایشان درخواست بازدید درمحل نمائیدتاپس ازبررسی دقیق وتعیین سم ،نسخه مربوطه را صادرکرده وشما رابه مراکز دارای مجوز معرفی کنند.
دقت کنید که موارد درج شده بر روی بسته بندی (لیبل)سموم ازجمله میزان مصرف،دوره کارنس ،سازگاری و… برای رعایت کردن است نه فقط مطالعه .نکته ی دیگر میزان مصرف است ، چنانچه دزمصرف سمی ۵/۱ درهزارعنوان شد یعنی ۵/۱ لیتر سم در ۱۰۰۰ لیتر آب ریخته وسپس سمپاشی کنید.مثلا در سمپاشی که دارای مخزن ۱۰ لیتری می باشد ۱۵ میلی لیتر(همان سی سی)ودر سمپاش ۲۰ لیتری ۳۰ میلی لیتر ریخته شود.
برای بهترنتیجه گرفتن ازسمپاشی به جای بالابردن میزان مصرف باید به اصول زیرپایبندباشیم : الف- انتخاب بهترین زمان برای سمپاشی (ازلحاظ دوره زندگی آفت طبق نظرکارشناس وازلحاظ ساعات روز ،سمپاشی فقط درصبح زودیابعدازظهرانجام شود)
ب- استفاده ازسمپاش مناسب (دارای فشار استاندارد وقطرخروجی ذرات سم متناسب بانوع مصرف).
ج- استفاده ازبهترین سم باتوجه به نوع آفت (باتوجه به نظرکارشناس).
رعایت دوره کارنس
رعایت دوره کارنس:به فاصله زمانی مجاز بین آخرین سمپاشی تا برداشت محصول ،دوره کارنس گفته می شود.
به عنوان مثال وقتی بر روی بطری سم نوشته شده دوره کارنس ۱۴ روز ؛یعنی از روزی که سمپاشی انجام شد به مدت ۱۴ روز ازچیدن میوه هاوخوردن آنهاخودداری شود(حتی شستن میوه آن را تمیزنمی کند).