درختی که میخواهید از آن قلمه تهیه کنید بهتر است درختی بسیار سالم، قوی و پربار باشد.میزان قطر قلمه ها حداقل یک سانتی متر باشد.طول قلمه بین بیست و پنج تا هفتاد سانتی متر باشد.
بهترین زمان برای قلمه زدن انجیر، اواخر پاییز تا اوایل زمستان است.
قلمه های واقع در بخش انتهایی درخت بهتر از شاخه های وسط و بالای گیاه هستند.سر شاخه ها 2 تا 3 ساله گیاه مناسبترین شاخه ها برای قلمه گرفتن هستند.
ریشه زایی قلمه ها ممکن است چندین ماه طول بکشد.حتما از آب تمیز و ظرفی شبیه بطری برای قلمه ها استفاده کنید تا رطوبت کافی به قلمه برسد.پس از اینکه ریشه ها متراکم شدند به گلدان حاوی ترکیب خاک باغچه پیت ماس و پرلیت و مقداری خاکستر چوب منتقل کنید.