فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز یکشنبه ۱۴۰۳/۳/۶         
  

نهال خوب و ایده آل نهالی است که حدودا یک متر ارتفاع دارد وبعد از کاشت باید برروی آن هرس اولیه را انجام داد.
هرس اولیه ی نهال پس از کاشت - فوت و فن های باغبانی
هرس اولیه ی نهال پس از کاشت - فوت و فن های باغبانی

هرس اولیه هرسی است که بعد از کشت نهال صورت می‌گیرد و بدین صورت است که نهال را از ارتفاع90-85 سانتی متری سر برداری می‌کنیم تا در بهار و یا پاییز بازو‌های مناسب را در این ارتفاع انتخاب و بازوها در این ارتفاع شکل بگیرند.در مورد درختان سیب سربرداری از ارتفاع 60 سانتیمتری انجام می شود.



هرس اولیه ی نهال پس از کاشت


باور غلطی در بین باغداران است که بعد از کشت به خیال اینکه نهال تازه کشت شده دیگر نیازی به هرس ندارد تا چند سال(4یا5) نهال را به حال خود رها می‌کنند و بعد از آن با مشکلاتی مانند مرتفع شدن درخت و برداشت و سمپاشی و هرس سخت و پرهزینه مواجه می شوند و نهایتا ادامه کار برایشان صرفه اقتصادی ندارد.



هرس اولیه ی نهال پس از کاشت


بعد از هرس اولیه و در شروع فصل رشد باید در چهار جهت اصلی چهار شاخه قوی و مناسب را انتخاب و بقیه را حذف کرده تا فرصت رشد بهتری را برای چهار بازوی اصلی ایجاد شود. توضیح اینکه بجز خانواده هلو و زردآلو باید یک محور اصلی هم برای درخت انتخاب کرد که به این نوع هرس محور مرکزی تغیر یافته می‌گویند.



هرس اولیه ی نهال پس از کاشت


در پاییز محور مرکزی را با ارتفاع حدودا 80 سانتی متر از بازوهای اصلی در نظر گرفته شده سربرداری می‌کنیم تا طبقه دوم را شکل بدهیم و مجددا اینکار را برای طبقه سوم انجام می‌دهیم و اصولا دیگر رشد آن متوقف و نیاز به ایجاد طبقه دیگری ندارد.



هرس اولیه ی نهال پس از کاشت


در نهایت افزایش کمیت و کیفیت محصول، ایجاد فرم مناسب برای دریافت نور، جوان سازی درختان و جلوگیری از ریزش محصول نتیجه ی هرس اصولی و هدفدار خواهد بود.



هرس اولیه ی نهال پس از کاشت
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.