انجیر به دلیل شیرین بودن بسیار مطلوب حشرات بوده و در صورتیکه بدلیل رسیدن ترک بردارد منافذ ورودی مناسبی برای حشرات فراهم می کند که این خود می تواند عاملی برای ترشیدگی میوه باشد. بيماري درايران ناشي از مخمر Hanseniospora osmophila است كه با مگس سركه يا سوسك ميوه انجير از طريق چشم ميوه انجير به داخل آن انتقال مييابد. اين مخمرها باعث ترشيدگی، ايجاد بوی الكل و تغيير رنگ ميوه می شوند.
مگس سرکه و مگس انجیر آفریقایی بر روی درختان سر سبز و دارای پوشش خوب و سایه دار، به خصوص درختانی که در طول فصل آبیاری بیش از حد شده اند، فعالیت بسیار زیادی دارند.
خسارت مگس انجیر آفریقایی در اوایل شهریور ماه (دما 28 درجه) و خسارت مگس سرکه در اواخر شهریور و مهر ماه (دمای 25 درجه) که مصادف با برداشت محصول می باشد مشهود است و رطوبت مورد نیاز جهت فعالیت این آفات رطوبت 45 – 75 درصد می باشد.در این عارضه میوه انجیر مبتلا مزه ترش و بوی تخمیر و گندیدگی شدیدی پیدا کرده و از سوراخ ته آن مایع لزج و زردرنگی خارج می شود و در اکثر مناطق انجیر کاری دیده می شود.
عدم آبیاری بیش از حد در طول سال به دلیل کاهش دادن رشد رویشی، تربیت و هرس درختان در فصل زمستان که این امر باعث افزایش نورگیری و کاهش خسارت میوه به آفت مگس سرکه می گردد، عدم آبیاری در فصل برداشت به منظور کاهش رطوبت در زمان رسیدگی میوه، جمع آوری میوه های آلوده و معدوم نمودن آنها از جمله اقداماتی است که در صورت اجرا کردن در باغات انجیر میزان خسارت این میوه را به شدت کاهش خواهد داد.
استفاده از مبارزه رفتاری و تله طعمه ای محتوی پروتئین هیدرولیزات2.5 درصد مخلوط با آب و سم، شکر آب با سم - سرکه با سم و آب حتی سایر میوه جات ترشیده، استفاده از بقایای میوه مسموم به حشره کش به عنوان طعمه،سم پاشی و استفاده از کارت زرد باعث پائین آمدن میزان خسارت می شود.