كنه دونقطه اي زمستان را به شكل ماده بالغ و به رنگ قرمز مايل به قهوه اي در شكاف درختان و زير كلوخه ها و يا زير كاه و كلش و برگ هاي افتاده مي گذراند. در اوايل بهار كنه هاي ماده پس ازكمي تغذيه و تنيدن تار در پشت برگ ها تخم ريزي مي كنند. دوره رشد و نمو و فعاليت كنه ها بستگي كامل به درجه حرارت و رطوبت دارد، معمولاً در فصل بهار به لحاظ خنك بودن هوا، شرايط براي فعاليت كنه ها نامساعد وبرعكس از اواخر بهار و اوايل تابستان كه هوا گرم و خشك و شرايط مساعد ميگردد، فعاليت و خسارتزايي اين آفت روي گياهان ميزبان افزايش مييابد.
كنه ها اغلب در سطح زيرين برگها فعاليت كرده و به دليل دارا بودن قطعات دهاني از نوع برنده- مكنده، ابتدا نسج گياه را پاره نموده و پس از خروج شيره نباتي از آن تغذيه ميكنند . سلول هاي محل آسيب ديده از بين رفته و در نتيجه نفوذ هوا به داخل پارانشيم، لكه هاي رنگ پريده روي سطح برگ ايجاد مي شود. بر اثر فعاليت آفت و ايجاد تارهاي عنكبوتي، شاخه و برگ گياه حالت گردآلود گرفته و به شدت از زيبايي گياه ميزبان كاسته ميشود. در صورت عدم مبارزه به موقع، گياه به مرحله خشكيدگي كامل نيز ميرسد.
این کنه چند میزبانه بوده و بیش از150 گونه گیاه مانند لوبیا ، باقلا، شبدر،یونجه،پنبه و گیاهان زینتی، درختان میوه و غیر مثمره را مورد حمله قرار می دهد. این کنه با تنیدن تار سطح برگهای میزبان را همراه با قشری مانند گرد و خاک می پوشاند.
هر کنه ماده 40-80 عدد تخم می گذارد. تخم ها بسته به درجه حرارت پس از 12-15 روز تفریخ شده و پوره های کنه خارج شده و پس از سه نوبت پوست عوض کردن کامل می گردند. دوره زندگی نسل کامل کنه 15-22روز طول می کشد و چندین نسل در سال دارد. افزایش دمای محیط ، خشکی محیط(رطوبت پایین) ، افزایش طول روز از دلایل طغیان این آفت می باشد .
در مراحل اوليه آلودگي ميتوان با شستشوي گياه به وسيله آب و مايع شوينده معمولي يا صابون پتاسيم با اين آفت مبارزه كرد، ولي در تراكم شديد كنه، با استفاده از سموم كنهكش اختصاصي نظير آبامكتين(ورتيمك)، هگزيتيازوكس (نيسورون)، فنازاكوئين (پرايد )، فن پيروكسي ميت (ارتوس )،پروپارژيت (امايت)، بروموپروپيلات (نئورون)، تتراديفون (تديون) و غيره اقدام به مبارزه شيميايي نمود . نكته مهم در خصوص كنترل اين آفت، شروع عمليات مبارزه بلافاصله پس از مشاهده اولين علائم آلودگي 10 روز يكبار تأثير قابل ملاحظه اي در كاهش -جمعيت آفت و ميزان سم مصرفي دارد.ضمناً شستشوي گونه هاي گياهي حساس هر 15 روز یکبار می باشد.