کنار گیاهی از خانواده راماناسه می باشد و دارای گونه های متعددی است که دو گونه مهم آن کنار هندی و کنار چینی می باشد. ارقام کنار چینی دارای رشد عمودی بوده و ارتفاع آن ها به 9-8 متر می رسد.میوه آن به رنگ قرمز تیره یا قهوه ای سفت گوشتدار، کروی، به بزرگی تقریباً یک گیلاس با هستۀ چوبی یا استخوانی میباشد.
درخت کنار در عربی و گاه فارسی سدر نیز نامیده میشود و در ایران معمولاً برگهای کوبیده آن را «سدر» مینامند. اما سدر خود درختی متفاوت و مدیترانهای از تیره مخروطیان است که شباهت زیادی با کاج دارد.برگهای کنار کوچک و قلبی شکل و کشیده با سه رگبرگ برجسته است که گوشوارک آن به خار تبدیل شدهاست.
گونه های متعدد از جنس zizyphus در مناطق مختلف دنيا خصوصاً نواحی گرمسيری و همچنين نواحی مديترانه ای رشد می کنند، درخت کنار نيز يکی از اين گونه هاست که در نواحی مختلف جنوب کشور رويش می کند و دارای ارقام متعدد نيز می باشد.این درخت به صورت وحشی و نیمه وحشی و زراعی در اغلب مناطق خشک و نیمه خشک کشور دیده می شود .مقاوم به شوری و بالا بودن سطح آب زيرزمينی و خشکی زياد می باشد. در شرايطی که درختان انبه و مرکبات قادر به رشد نيستند می تواند رشد کند. برای رشد و نمو بهتر، خاک های شنی عميق و لوم با زهکش خوب را ترجيح می دهد. PH خاک خنثی و يا کمی قليايی را بهتر تحمل می کند. درختان را اگر در فصل ميوه دهی آبياری کافی نمايند محصول بهتری خواهند داد و برای درخت سودمند خواهد بود.

مناسب ترین دما جهت رشد درخت کنار در دمای بین 35-25 درجه سانتیگراد می باشد و در دمای بالاتر از این تشکیل میوه کاهش می یابد. درجه حرارتهای زیر صفر و یخبندان باعث آسیب رسیدن به شاخه های جوان و میوه های در حال توسعه می شود و باعث کاهش قابل توجه محصول و کاهش میزان رشد درخت می گردد .درختان کنار به راحتی وزش بادهای سنگین را تحمل می نمایند و در اغلب موارد از آنها به عنوان بادشکن استفاده می شود.
درخت کنار به دلیل مقاومت شدید نسبت به کم آبی و داشتن ریشه های قوی و عمیق بعد از مرحله استقرار به آب بسیار کمی نیاز دارد و حتی بدون آب نیز قادر به ادامه حیات و تولید محصول است درخت کنار در زمان رسیدن میوه ، دوره خواب و زمان برداشت محصول نیازی به آب ندارد و در زمان گلدهی نیز باید از آبیاری درختان کنار جلوگیری کرد چون که ریزش گل ها را به دنبال خواهد داشت . در سایر ایام رشد درخت آبیاری هر ماه یک بار کفایت می کند .
کمبود ازت ، فسفر و پتاس در کنار باعث توقف رشد اندام های رویشی ،کاهش میزان گلدهی و کاهش شدید محصول می شود.استفاده از 50-40 کیلو گرم کود حیوانی و 750 گرم سولفات آمونیوم به ازای هر درخت در هر سال و بعد از تشکیل میوه برای تغذیه کنار توصیه شده است .
روشهای تکثیر کنار به صورت جنسی (بذر) ـ غیر جنسی ـ قلمه ـ پیوند می باشد که رایج ترین شیوه در کنار استفاده از پیوند جوانه می باشد.