مبارزه بیولوژیک بر علیه آفات در فضای سبز

نویسنده: محسن شهاب الدین
تاریخ انتشار: 1390/11/18




انواع مختلفي از درختان و بوته هاي زينتي مورد استفاده در فضاي سبز مناطق مسکوني ميزبان گونه هائي از شپشکهاي آرد آلود ( اعضاء خانواده Pseudococcidae ) مي باشند که از آن جمله مي توان انواع سرو، نارنج و ساير ارقام مرکبات، توت و خرزهره را نام برد. شپشکهاي آرد آلود با تغذيه از شيره گياه علاوه بر ايجاد ضعف و کاهش رشد ميزبانهاي خود زيبائي و طراوت آنها را شديداً تحت تاثير قرار مي دهند.در کنترل اين آفات به دلايل زير استفاده از روشهاي غير شيميايي مبارزه با آفات از اهميت برخوردار مي باشد.

1- استفاده از سموم آفت کش در فضاي سبز شهري واقع در مناطق مسکوني خطر آفرين بوده و ميتواند تاثيرات منفي زيست محيطي داشته و سلامت مردم را به مخاطره اندازد.

2- شپشکهاي آرد آلود از ويژگيهاي مورفولوژيکي و رفتاري برخوردارند که موجب ميگردد آفت کشها بر عليه آنها بي تاثير و يا کم اثرباشند لذا در کنترل آنها استفاده از روشهاي غير شيميايي و خصوصاً مبارزه بيولوژيک امري اجتناب ناپذير ميباشد.

يکي از دشمنان طبيعي شپشکهاي آردآلود کفشدوزکريپتولموس(Cryptolaemus montrouzieri) ميباشد اين حشره مفيد هم در مرحله لاروي و هم درمرحله حشره کامل شکارچي بوده و از تخم ، پوره و حشرات کامل شپشکهاي آرد آلود تغذيه مي نمايد. تکنولوژي توليد انبوه اين حشره مفيد موجود بوده و در حال حاضر در مناطق مختلف دنيا در جمعيت هاي بالا پرورش داده شده و بطور عملي در مبارزه با گونه هاي مختلف شپشکهاي آرد آلوددر باغات درختان و درختچه هاي زينتي و گلخانه ها مورد استفاده قرار مي گيرد.
کفشدوزک کريپتولموس  در اصل بومي استراليا ميباشد .

منبع : سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری شیراز
  

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیاز: 4.5 از ۵، بر اساس 2 امتیاز

پرسش‌ها و نظرات این مقاله

هنوز پرسش یا نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

ثبت پرسش یا نظر جدید