شته مومی سیب

نویسنده: محسن شهاب الدین
تاریخ انتشار: 1392/11/28
شته مومی سیب
شته مومی سیب (Eriosoma lanigerum) یکی از آفات مهم درخت سیب در بسیاری از استان‌های کشور است و به‌ندرت روی گلابی نیز مشاهده می‌شود. بدن آفت با ترشحات مومی سفید و پنبه‌ای پوشیده است و روی تنه، شاخه، طوقه و ریشه مستقر می‌گردد. تغذیه و تزریق بزاق موجب تورم، تغییر شکل بافت و ایجاد ترک‌های طولی و عرضی شده و در نهایت خشکیدگی شاخه‌ها و تضعیف تدریجی درخت را به‌دنبال دارد. کنترل شیمیایی با دیازینون یا متاسیستوکس (۱ در هزار) توصیه می‌شود.






شته مومی سیب:  

بدن این شته پوسیده از ترشحات مویی ، سفید رنگ، پنبه ای می باشد.

در بیشتر استانها دیده شده است.میزبان اصلی درخت سیب است ملی به ندرت روی گلابی هم دیده می شود.

این آفت روی تنه،شاخه،طوقه و ریشه درخت سیب استقرار یافته و در اثر تغذیه از گیاه و ترشح مواد بزاقی قسمتهای مورد حمله تغییر شکل یافته و متورم می شود.

این محلهای متورم به تدریج ترک برداشته و شکاف طولی و عرضی ایجاد می شود.

شاخه های موجود در در قسمت بالایی محل خسارت دیده خشکیده و این خشکیدگی به تدریج تمام درخت را فرا می گیرد.در صورت له شدن بدن شته مایع قرمز رنگی خارج می شود.

در صورت وجود آفت می توان سمپاشی را شروع کرد که از سموم دیازینون (1 در هزار) و متاسیستوکس(1در هزار)استفاده کرد



  

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیاز: 5 از ۵، بر اساس 3 امتیاز

پرسش‌ها و نظرات این مقاله

هنوز پرسش یا نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

ثبت پرسش یا نظر جدید