چغندر یکی از محبوبترین سبزیجات ریشه ای است که
بیشتر جهت مصرف ریشه اش به صورت لبو شناخته شده است اما باید بدانید برگ چغندر نیز
خواص شگفت انگیزی داشته و بسیار مقوی و مغذی و خوش طعم است. این سبزیجات مغذی را
به راحتی میتوانید پرورش داده و مصرف کنید. چغندر ویژه فصل سرماست و ظرف کمتر از
دو ماه پس از کاشت آماده برداشت میشود. در اینجا درباره برگ چغندر و نحوه برداشت
آن بیشتر میخوانید.
برگ چغندر
برگ چغندر بخشی از گیاه است که در بالای ریشه
رشد میکند. برخی انواع چغندر تنها برای برداشت برگهای آن کاشته و پرورش داده
میشوند. با این حال از انواع معمولی چغندر نیز میتوان برگها را برداشت نموده و
استفاده کرد.
هنگامی که میخواهید چغندر را برای برداشت
برگهای آن بکارید، بذرها را با فاصله 1.5 سانتیمتری از هم بکارید و آنها را پس از
جوانه زدن تنک نکنید.
برگهای چغندر نه تنها قابل خوردن است بلکه غذایی
بسیار مفید و باارزش است. برگ چغندر حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین ث، ویتامین آ
و ویتامین ای است. نصف لیوان برگ چغندر پخته حاوی 30 درصد ویتامین ث مقدار مورد
نیاز روزانه است.
برداشت برگ چغندر
میتوان مقداری از برگ چغندر را برداشت کرده و برداشت
ریشه چغندر را برای بعد گذاشت. یکی دو برگ را از هر چغندر بچینید و 2.5 تا 4
سانتیمتر از ساقه متصل به ریشه را بگذارید بماند.
هنگامی که ریشه و برگ چغندر را میخواهید همزمان
برداشت کنید، برگها را هر چه زودتر از ریشه جدا کنید و بگذارید 3 سانتیمتر از ساقه
هر ریشه باقی بماند. اگر برگها بر روی ریشه بمانند ریشه نرم و نامطلوب خواهد شد.
بهترین زمان برای برداشت برگ چغندر درست پیش از
مصرف است. اگر میخواهید چغندرها را ذخیره کنید، آنها را شستشو دهید و برگهای آن را
خشک کرده و در کیسه پلاستیکی در یخچال قرار دهید.
استفاده از برگهای چغندر
برگهای چغندر طعم خوبی به سالاد میبخشد و در
ترکیب با پنیر فتا و مغزها نیز ترکیبی عالیست. برای پختن برگ چغدر ده دقیقه
کافیست. میتوانید آنها را آب پز و یا بخار پز کنید.
|