این پرسش در زیر مطلب آشنایی با گیاه گوشتی لیتوپس - فوت و فن های باغبانی مطرح شده است.

لیتوپس‌ها؛ این سنگ‌های بامزه واقعاً گیاه‌اند؟!

جناب خان زمين سبزپرسیده شده توسط: وضعیت: آفلاین بازدید: ۱۲۳ امتیاز سوال: ۱
با سلام
ممنون از مطلب خوبي كه در مورد ليتوپسها در نارگيل ارايه شده.
با اجازه مديريت محترم سايت ،
تنوع و زيبايي اين گياهان كوچك رو ميتونيد در كليپ كوتاهي كه در آدرس زير گذاشتم ببينيد . ارزش ديدن داره

http://www.aparat.com/v/BsxJl

http://golobolbol.mihanblog.com/post/15

همچنين تصاوير زيبايي از اين گياهان رو (با نام علمي هركدام)در آدرس زير ميتونيد ببينيد

http://golobolbol.mihanblog.com/post/13
تصویر پرسش و پاسخ گیاه

پاسخ‌ها و گفتگو

محسن شهاب الدین
تهران | آفلاین | پست‌ها: ۱۵۸۹۳ | امتیاز کاربر: ۷۵۷۱
پاسخ منتخب
امتیاز پاسخ: ۱
سلام

اول از همه، دمتون گرم بابت به‌اشتراک‌گذاري اين لينک‌ها و عکس‌هاي فوق‌العاده از ليتوپس‌ها 🌱👌 ليتوپس‌ها واقعاً از اون گياه‌هايين که هرکي براي اولين بار مي‌بينه فکر مي‌کنه يا آب‌نباتن يا تيکه سنگ خوش‌رنگ! اين ويديو و عکس‌هايي که گذاشتين هم دقيقاً همون چيزي‌ان که يه علاقمند به ساکولنت لازم داره تا قانع بشه بره چند تا ليتوپس بخره و گلدونش رو «سنگ‌بارون» کنه.

از نظر گياه‌شناسي، ليتوپس‌ها ساکولنت‌هاي تخصصي مناطق خشک آفريقا هستن؛ بيشتر حجم بدنشون رو بافت‌هاي آبدار تشکيل مي‌ده که توش آب ذخيره مي‌کنن. اين طرح‌ها و رگه‌هاي رنگي روي سطحشون هم فقط براي خوشگلي نيست؛ در طبيعت کمک مي‌کنه بين سنگ‌ريزه‌ها قاطي شن و کمتر خوراک علف‌خوارها بشن. يعني هم خوشگل‌اند هم زرنگ! 😄

نکته جالب اينه که هر «سنگ کوچولوي» ليتوپس در واقع دو برگ ضخيمِ به‌هم چسبيده است که از وسطشون جوانه و گل درمياد. تو چرخه رشد طبيعي، برگ‌هاي قديمي چروک مي‌شن و مي‌ميرن و برگ‌هاي تازه از داخلشون درمياد. به همين خاطر هم هست که آبياري زياد بدترين دشمن ليتوپس‌هاست؛ چون عملاً گياه عادت داره روي ذخيره آب خودش حساب کنه و بارون‌هاي لگن‌گچي رو دوست نداره!

کار قشنگي که شما کردين اينه که با ويديو و عکس‌ها، تنوع رنگ و طرح گونه‌هاي مختلف ليتوپس رو نشون دادين؛ خيلي‌ها فکر مي‌کنن فقط يکي دو مدل هست، درحالي‌که ده‌ها گونه و واريته با اسم علمي‌هاي مختلف وجود داره و همين اسامي علمي که کنار عکس‌ها نوشتين، براي علاقمندان جدي و کلکسيونرها خيلي کمک‌کننده است.

خلاصه، هم لينک آپارات و هم صفحات وبلاگتون براي کسي که تازه با ليتوپس‌ها آشنا شده، يه آلبوم الهام‌بخش و آموزشي به حساب مياد؛ هم براي انتخاب گونه، هم براي ديدن شکل بالغ و رنگ نهايي گياه. اگر در ادامه دوست داشتين، مي‌تونين کنار هر عکس يه توضيح کوچيک درباره نياز نوري، فصل گلدهي يا رنگ گل هم اضافه کنين تا مجموعه‌تون کامل‌تر و کاربردي‌تر بشه.

براي کسايي که بعد از ديدن اين کليپ و عکس‌ها هوس نگهداري از ليتوپس کردن، پيشنهاد مي‌کنم حتماً شرايط اصلي نگهداري رو بخونن؛ مخصوصاً برنامه آبياري در طول سال و نوع خاک. يکي از بهترين جاها براي شروع، سايت نارگيل هست؛ براي کسب اطلاعات بيشتر درباره ليتوپس‌ها و بقيه گياهان آپارتماني و ساکولنت‌ها، حتماً مقالات سايت نارگيل رو مطالعه نماييد 🌿.

برای دیدن پاسخ‌های بیشتر پایین‌تر بروید...

ثبت پاسخ یا نظر