مشکل دیفن و مشکل در عضویت ویژه

ط عباسیپرسیده شده توسط: وضعیت: آفلاین بازدید: ۲۰۴ امتیاز سوال: ۰

با سلام و عرض خسته نباشید

تابستان سال گذشته یک گل دیفن را میخواستم از شهرستان بیارم منزل خودمون چون گلدونش بزرگ بود و امکان اوردنش نبود با خاکش در اوردم و داخل دبه های ماست گذاشتم.البته ته دبه را هم واسه زهکشی س.راخ کردم.در طول مسافرت به واسطه فراموشی در معرض مستقیم افتاب داخل خودرو موند و همه برگهایش سوخت. ولی با این حال بعد مدتی برگ تازه در اورد.کم کم برگهای جدیدش کوچکتر شدند.در جایی خواندم به خاطر کم بود رطوبت هواست.لذا از ان روز شروع به اسپری کردم.ولی باز برگش کوچکتر شد.چند باری هم با کودهایی که در اب حل میشوند ابدهی کردم و فرقی نداشت. گفتم شاید به خاطر خاکش باشد.تصمیم به تعویض گلدان گرفتم.کمی اب داخل خاکش ریختم  و سپس از دبه در اوردم.وقتی از خاک در اوردم دیدم ساقه از ته در حال گندیدن بوده و ته گلدان حالت باتلاقی ایجاد شده است.(که شاید به خاطر تازه اب دادن در چند لحظه قبلتر بوده)و خیلی از ریشه ها فاسد شده اند. هر بار که اب به گل میدادم دقت میکردم که اب از ته ظرف حتما خارج شود.

در سطلی اب ریخته و ته ساقه را در ان داخل میکردم تا قسمتهای گندیده را دقیقا ببینم.هر جا که گندیده و له بود را کندم و دقت کردم به ریشه صدمه نخورد.گندیدگی به صورت اریبی از ته ساقه بود.لذا ریشه های از نصف دیگه ساقه سالم مونده باقی مونده بودند. (مثل شکل زیر). در گلدانی که در عکس مشخص است خاکی سبک ریختم و گل را در ان قرار داده و دورتت دور ساقه گل را فشردم البته تا حدی که به ریشه ها فشار وارد نشود. از ان روز تا حالا که حدود هفت روز است که گذشته برگها همچنان سبز هستند ولی بی حال شدند و افتاده اند.ایا گلم دارد از بین میرود؟ علت کوچکتر شدن برگهایش چه بوده؟

اگر با این اوضاع و احوال فعلی بخواهم تکثیرش کنم چه بکنم؟ ساقه به همره  برگهایش میتوانند قلمه خوبی باشند؟ خود قسمتی که ریشه دارد می تواند گل جدید به من بدهد؟

قلم ساقه بدون برگ حتما بایستی افقی در خاک بخوابد؟عمودی نمی شود؟

قلمه ساقه با برگ را میتوان در اب ریشه دارد کرد یا بایستی حتما در خاک سبک گذاشت؟

در ضمن چرا همجنان خطا در عضویت ویژه هست.یک ماهه میخواهم ولی همیشه خطا میدهد

قبل از از بین رفتن کامل گلم لطفا به سوالاتم پاسخ دهید.متشکرم

تصویر پرسش و پاسخ گیاه
تصویر پرسش و پاسخ گیاه

پاسخ‌ها و گفتگو

افسانه سادات فرود
تهران | آفلاین | پست‌ها: ۳۰۶۸۹ | امتیاز کاربر: ۱۶۵۴۲
پاسخ منتخب
امتیاز پاسخ: ۱
سلام
دچار بیماری قارچی شده،یک قاشق چیا خوری قارچ کش بنومیل را در یک لیتر آب حل کنید به صورت آبیاری به خاک دهید ،15 روز بعد مجددا محلول سم را به خاک دهید .با توجه به اینکه ساقه دراز شده و برگ ها نیز ریخته اند ،بهتر است از گیاه قلمه تهیه کنید .با توجه به اینکه ديفن باخيا از گياهان سمي مي باشد. بنابراين در امور تكثير و جابجايي آن بايد مراقبت كنيد و از دستكش استفاده نماييد. تا از تماس با شيوه گياه كه سمي بوده و سوزش زيادي ايجادمي كند، جلوگيري كنيد.شما مي توانيد سر گياه را قطع کنيد (4 يا 5 بند پايين تر از آخرين برگ )و در خاک سبک مثل خاکبرگ ضد عفونی شده بکاريد وتنه را هم نگهداريد تا جوانه هاي جانبي بيدار شود و بعد از اينکه هر جوانه توليد 2-3 برگ جديد کرد آن را جدا کنيد و در گلدان جديد بکاريد. مجددا سر همين قلمه را يک بند قطع کنيد تا جوانه هاي خواب ديگري که روي ساقه هستند بيدار شده و گياه هاي جديد ديگري توليد شود.(برای اینکه ریشه دهی سریع تر انجام شود از هورمون ریشه زایی نیز می توانید استفاده کنید )
ط عباسی
قم | آفلاین | پست‌ها: ۱۸ | امتیاز کاربر: ۲۰
نظر کاربر
امتیاز پاسخ: ۱
سلام.یک بار خواستم سم مانکوزب بخرم.رفتم گلفروشی.بهم چهار تا کژسول داد و گفته این ترکیبی از چند سم می باشد.اگر همین رو در اب حل کنم و در پای گلدان دیفنم که گفتید قراچ گرفته بریزم ایا گل خرابتر میشه؟
با توجه به اینکه گفتید قارچ گرفته ایااگر ساقه را قطع کنم و در خاک سبک بذارم قارچ از طریق ساقه به گل جدید منتقل میشه؟
قبلا گفتم برگها پلاسیده شده.از اون روز تا حالا دو ت برگش زرد شده!
1:ایا زرد شدن طبیعیه؟
2:کدام کار را انجام دهم تا گلم سالم بماند بهتر است؟
الف-اول سر شاخه را زده و در خاک سبک اغشته به قرچکش بذارم.بعد هر یک (تنه و قلمه)مراحل بهبودی را طب کنند؟
ب- بگذارم بیماری با کمک قارچکش از بین برود و سپس تکثیر کنم؟
3-چرا برگها کوچک شدند؟
افسانه سادات فرود
تهران | آفلاین | پست‌ها: ۳۰۶۸۹ | امتیاز کاربر: ۱۶۵۴۲
پاسخ کارشناس
امتیاز پاسخ: ۱
بيماري و کمبود مواد غذايي ،وجود آفت در خاک از علل زردي و کوچک ماندن برگ ها مي تواند باشد ،بهتر است زود تر ا زگياه خود قلمه بگيريد تا کل گياه را از دست ندهيد .در صورتيکه بخواهيد از گياه قلمه تهيه کنيد ،حتما با قارچ کش مثل بنوميل يا کاپتان قلمه را ضد عفوني کرده و سپس در خاک ضد عفوني شده کاشته شود .گياه مادر را نيز با همان قارچ کشي که در اختيار داريد ضد عفوني کنيد تا انشاء الله بهبود بيابد و پس از سر زني جوانه هاي خفته روي ساقه بيدار شوند.
برای دیدن پاسخ‌های بیشتر پایین‌تر بروید...

ثبت پاسخ یا نظر