گیاه آمارلیس

سیمین عیساییپرسیده شده توسط: وضعیت: آفلاین بازدید: ۱۵ امتیاز سوال: ۰
سلام خسته نباشید. من یک گیاه آمارلیس دارم که در حال حاضر برگهاش پوسیده.نمی دونم چکار کنم که سال آینده گل بده.آیا پیازشو از توی گلدان در بیارم یا توی همان گلدان با خاک بمونه؟ کجا نگهدارم؟ وبقیه چیزها لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم.

پاسخ‌ها و گفتگو

مهندس رامندی
تهران | آفلاین | پست‌ها: ۲۲۲۸۳ | امتیاز کاربر: ۹۴۸۵
پاسخ منتخب
امتیاز پاسخ: ۱

بعد از پژمردن گلها باید به برگها اجازه داد تا در حدود 6-5 ماه رشد کنند و برنامه های کوددهی را نیز ادامه داد . رشد مناسب برگها در واقع به رشد پیاز مادر که هر ساله رشد می‌کند و با گلدهی نیز از بین نمی‌رود و همچنین به رشد پیازهای کوچکی که اطراف آن شکل می‌گیرند کمک می‌کند .
زمانی که برگها به شکل طبیعی شروع به زرد شدن کردند(معمولا در فصل پاییز) باید آبیاری را کاهش داد تا برگها بخشکند و آنها را از حدود 5 سانتیمتری بالای پیاز قطع کرد . کاهش آبیاری در این مقطع بسیار مهم است و در واقع خشکی محیط به شکل گیری جوانه های گل سال آینده کمک می‌کند. پیازها را می‌توان در مکانی سرد و خنک انبار کرد تا زمان مناسب کاشت آنان مجدد فرا برسد.دمای مناسب انبار در حدود 13درجه سانتیگراد است. اصولا زمان گلدهی این گیاه در خرداد و تیر ماه است اما همانند دیگر گیاهان پیازدار می‌توان با تامین نیازهای دمایی گیاه فصل رشد و گلدهی آن را تغییر داد که در قسمت پیش رس کردن توضیح داده شده است.

مسئله ای که در چرخه رشد این گیاه و شکل گیری جوانه گل وجود دارد این است که اگرچه دمای محیط در شکل گیری جوانه گل در پیاز تاثیر دارد (مثل آنچه که در مورد پیازهای لاله یا نرگس وجود دارد) اما در مورد این گیاه دوره های خشک و مرطوب نیز در این مسئله نقش مهمی دارند. در واقع انتهای فصل رشد که برگها در حال خشک شدن هستند و لازم است تا آبیاری کاهش یابد تا جوانه های گل در بطن پیاز شکل گیرند. اگر در این مقطع مرتبا به گیاه آب دهید نه تنها در سال آینده گل باکیفیتی تولید نمی شود بلکه ممکن است پیاز را در اثر پوسیدگی نیز از دست بدهید. بعد از درآوردن پیازها و نگهداری آنان در مکانی سرد و خشک و فرارسیدن زمان کاشت، با آبیاری پیازها و در واقع مرطوب کردن محیط اطراف آنان جوانه ها به رشد و طویل شدن و بیرون آمدن از زیرخاک تحریک می‌شوند و چرخه رشد مجددا تکرار می‌شود.

برای دیدن پاسخ‌های بیشتر پایین‌تر بروید...

ثبت پاسخ یا نظر