سنندج - ایرنا - رییس
گروه محیط زیست و سلامت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طی پنج سال
گذشته با هدف دسترسی آسان بهرهبرادران کشاورزی به کارشناسان متخصص آفات و
بیماریهای گیاهی، ۸۳ کلینیک گیاه پزشکی در استان تاسیس شده است.
محمد غفوری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این
کلینیکها پس از تشکیل گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی
راهاندازی شده و مهمترین هدف آنها ارایه مشاورههای کارشناسی به بهره
بردارن در زمینهآفات و بیمارهای گیاهی و توزیع سموم با نسخه برای استفاده
در مزارع و باغات است.
وی اضافه کرد: امسال در ای راستا ۲۵۰ مورد آزمون خاک برای برآورد نیاز
محصولات به کودهای شیمیائی مزارع و ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمونه محصول تولیدی از مزارع
و باغات مختلف این استان برداشت شده و توصیههای لازم برای تولید محصول
ارگانیک به بهره برداران ارایه شده است.
رییس گروه محیط زیست و سلامت سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد
نتیجه این آزمایشات، دستورالعمل های شیوه کشت و کار برای محصولات بهاره و
پاییزه جهت استفاده کشاورزان به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها تهیه و
ارسال شده است.
غفوری گفت: در نتیجه اخذ نمونه محصلات تولیدی این استان در سال جاری ۱۲
مزرعه نشان سیب سلامت دریافت کردند و ۷۵ مزرعه نیز به علت تداوم تخلفات به
مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اشاره اینکه عمده علت معرفی افراد خاطی به مراجع قضایی استفاده
غیرمجاز از کود شیمیایی و سموم ناسالم بود، افزود: طرح بررسی سلامت محصولات
کشاورزی از نظر باقیمانده سم و کود امسال در شهرستانهای سنندج، قروه،
دهگلان و کامیاران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اجرا شد.
غفوری تاکید کرد: تمرکز اصلی نیز بیشتر بر انواع سبزیجات برگی، غذهای،
خیار و سیب زمینی بودند که محصولات مزارع آنان منطبق بر استانداردهای
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نبود.
وی یادآور شد: طی بررسیهای پنج سال گذشته مشخص شد محصولاتی همچون توت
فرنگی، گندم و محصولات باغی این استان از نظر آزمایشات باقی مانده سموم و
کودهای شیمیایی سالم بوده و به همین دلیل از اولویتها خارج شده است.
غفوری اضافه کرد: محصولاتی همچون سبزیجات برگی، خیار، سیب زمینی، گوجه
فرنگی و پیاز همواره دارای برخی مشکلات بوده و همچنان در اولویتهای این
نظارت و بازرسی مشترک دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی و سازمان
جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
در استان کردستان سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار از مزارع آبی به کشت سبزی اختصاص می یابد و در حدود ۳۰۰ نفر در این بخش فعالیت می کنند.
استان کردستان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی دارد
که از این مقدار ۱۲۳ هزار هکتار به صورت آبی کشت و سالانه حدود سه میلیون
تُن انواع محصول در این استان برداشت میشود.