-->
فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۸         
  

این مطالعه به ارزیابی طرح تغییر الگوی کشت از مرکبات به پسته در شهرستان جهرم، در پاسخ به خشکسالی‌های اخیر و افزایش شوری و سختی آب، می‌پردازد. در این طرح، ۵۰۰ هکتار از باغ‌های مرکبات به کشت پسته اختصاص یافته است. با توجه به نیاز آبی کمتر، مقاومت بالاتر به کیفیت نامناسب آب و سودآوری اقتصادی، پسته به‌عنوان گزینه‌ای پایدار معرفی شده است. نتایج اولیه نشان می‌دهد که عملکرد متوسط حدود ۳ تن پسته خشک در هکتار قابل حصول است. ارقام کله‌قوچی، اکبری و اوحدی به‌عنوان ژنوتیپ‌های سازگار با شرایط اقلیمی و آبی جهرم پیشنهاد می‌شوند.

تغییر الگوی کشت از مرکبات به پسته
تغییر الگوی کشت از مرکبات به پسته


طرح تغییر الگوی کشت از مرکبات به پسته در شهرستان جهرم اجرا شد .
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، فرماندار ویژه جهرم گفت: این طرح به علت خشکسالی های چندسال اخیر و بالا رفتن سختی آب در 500 هکتار از زمین‌های کشاورزی جهرم اجرا شده است .
 علیرضا صحرائیان افزود: پسته به دلیل مقاوم بودن در برابر سختی آب و  مصرف کم آب و درآمدزایی می‌تواند جایگزین خوبی برای کشاورزان باشد.
 به گفته وی در هر هکتار کشت پسته نزدیک به سه تن از این محصول به‌صورت خشک برداشت می‌شود .
 کله قوچی، اکبری و اوحدی از ارقام پسته سازگار با آب و هوای شهرستان جهرم است.
 کشاورزان می توانند در مناطقی که دارای سرمای زمستانه کافی و یا آب کشاوری کمتری است ،  به کشت این محصول اقدام کنند.

نظرات و پرسشهای کاربران

چت آنلاین
اگر سوالی دارید
بفرمایید
پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2026 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.