گل سرخ محمدی یکی از زیباترین و پر خاصیتترین گلهای دنیاست که ما در کشور عزیزمان به وفور در دسترس داریم چه به صورت خشک و چه به صورت تازه، امروز طرز تهیه و خواص «معجون گل قند» را به شما یاد میدهیم.
برای تهیه این معجون مفرح به مقداری گل محمدی، پودر قند کمی گلاب نیاز دارید.
ابتدا ظرفی شیشهای با دهانه بزرگ و مقداری پودر قند را در دسترس قرار داده سپس اگر دسترسی به گل تازه دارید مقداری گل تازه را چیده و گلبرگهای آن را از غنچه جدا کنید و اگر گل تازه در دسترس ندارید از گل خشک هم میتوانید استفاده کنید. مقداری پودر قند را مانند لایهای نازک داخل ظرف بریزید و پهن کنید سپس یک لایه نازک گلبرگ را روی پودر قند قرار داده و چند قاشق چایخوری گلاب را روی آنها بپاشید این کار را تا پر شدن ظرف ادامه دهید. درب ظرف را بسته و به مدت ۳ هفته در جایی مقابل نور مستقیم آفتاب قرار دهید پس از طی این مدت آماده مصرف شده است.
خواص درمانی
گل قند طبیعت گرم وتر دارد
آرامبخش اعصاب و خواب
تقویت معده و روده
ضد یبوست
ضد اسپاسم
بهبود عملکرد گوارش و کبد
اشتها آور
نشاط آور
رفع کم خونی
درمان افسردگی
درمان صرع
شاداب کننده
رفع بوی بد دهان
تقویت کننده عمومی بدن
تقویت (قوه باه) قوای جنسی
درمان سرد مزاجی بانوان
تقویت کننده پوست
روش مصرف:
بزرگسالان: ۱تا۲ قاشق مربا خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
کودکان بالای دو سال: ۱ قاشق چای خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
نکات مهم
از دیدگاه طب سنتی این معجون گرم وتر است و برطرف کننده سردی معده و کبد میباشد.
بهترین اثر بخشی فرآورده در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد میباشد.
در خانمهای باردار و کودکان بالای ۲ سال به راحتی قابل استفاده است.
دارو در ظرف دربسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود.