فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

اکوفارس: استفاده از صنایع تبدیلی برای فرآوری زیتون، عرضه این محصول را به بازارهای مصرف با رونق بیشتری مواجه کرده است.
  

علاوه بر تولید روغن زیتون که همچنان رونق اقتصادی خود را در بازارهای جهانی حفظ کرده، کنسرو انواع زیتون با اشکال مختلف می تواند بازارهای مصرف جدیدی را در داخل و خارج کشور به خود اختصاص دهد.


زیتون از دیرباز به عنوان یکی از منابع تامین کننده مواد غذایی بشر به شمار می رفته و شاخه زیتون همواره سمبل صلح و دوستی تلقی شده است. درخت زیتون به دلیل مقاومت به کم آبی، سازگاری با خاک های کم بازده و فقیر و تولید محصول با ارزش و کم هزینه از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

از جمله فرآورده های زیتون می توان به کنسرو، روغن و زیتون پرورده اشاره کرد. زیتون همواره از جایگاه خوبی در سفره ایرانیان برخودار بوده است. کلمه زیتون 6 بار در قرآن کریم مورد اشاره قرار گرفته که نشان از اهمیت فوق العاده این نعمت الهی دارد.

زیتون در مناطق شمالی ایران در حجم وسیع کاشته می شود و به خوبی محصول می دهد. در عین حال فعالیت های زیادی نیز برای پرورش زیتون در جنوب و غرب کشور صورت گرفته است. استان کرمانشاه وشهرستان دالاهو از جمله مناطقی است که کشت زیتونه در آن رونق گرفته است.

میوه زیتون تلخ و به صورت تازه خوری غیرقابل مصرف است، عامل تلخی آن گلیکوزیدی به نام اولئوپیکرین Oleopichrin است که در گوشت میوه وجود دارد و به صورتهای مختلف می توان آن را از گوشت میوه خارج کرد.

در سالهای اخیر با پدید آمدن روشهای نوین در تهیه کنسرو زیتون در مناطق زیتون خیز کشور این صنعت گسترش یافته و از نظر تجاری نیز ارزش واقعی خود را بیشتر پیدا کرده است. استفاده از صنایع تبدیلی برای فرآوری زیتون، عرضه این محصول را به بازارهای مصرف با رونق بیشتری مواجه کرده است. علاوه بر تولید روغن زیتون که همچنان رونق اقتصادی خود را در بازارهای جهانی حفظ کرده، کنسرو انواع زیتون با اشکال مختلف می تواند بازارهای مصرف جدیدی را در داخل و خارج کشور به خود اختصاص دهد.

شیرمحمد کرمی از جمله زیتون کاران موفق در استان کرمانشاه است که با استفاده از صنایع تبدیلی فرآوری زیتون علاوه بر کسب درآمد مناسب، برای 6 نفر اشتغالزایی کرده است.

شیر محمد کرمی درباره علت روی آوردنش به عرصه فرآوری زیتون، می گوید: «8 سال است که در زمین های کشاورزی ام زیتون کشت می کنم. متاسفانه در این سال ها هیچوقت نتوانستم زیتون های برداشت شده را به قیمتی منصفانه و دارای توجیه اقتصادی بفروشم. وقتی زیتون های برداشت شده را می فروختم، قیمت آن به قدری نازل بود که حتی پول کارگری خودم هم در نمی آمد. تقریبا روی هر کیلو زیتون حداکثر بین 100 تا 200 تومان سود می کردم که واقعا هیچ بود.»

او می افزاید: «خیلی ها از منجیل، رشت و طارم می آمدند در منطقه ما و زیتون را به قیمت 1500 تومان می خریدند. ما هم چاره ای نداشتیم. بعدها متوجه شدم که زیتون ها را فرآوری می کنند و تا کیلویی 15 هزار تومان هم به فروش می رسانند. به این فکر افتادم که من هم وارد عرصه فرآوری زیتون شوم، زیتون را خودم فرآوری کنم و بفروشم اما سرمایه ای برای شروع کار در اختیار نداشتم.»

شیر محمد کرمی خاطرنشان می کند: «توسط یکی از بچه های بسیجی روستا با وام اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی آشنا شدم و توانستم 30 میلیون تومان دریافت کنم. با این مبلغ دستگاه سورت کن و بی هسته کن خریداری و کار فرآوری زیتون را آغاز کردم. در حال حاضر از فروش زیتون فرآوری شده به ازای هر کیلوگرم بین 4 تا 5 هزار تومان سود بدست می آوردم که با سود قبلی کیلویی 100 تا 200 تومان قابل مقایسه نیست.»

این فعال اقتصاد مقاومتی می افزاید: «استفاده از صنایع تبدیلی کشاورز را به حق و حقوقش می رساند. درآمد و زندگی من زیر و رو شده است و خدارا شکر برای 6 نفر هم شغل ایجاد کرده ام و این برای خودم خیلی لذت بخش است. در منطقه ما هزار و 400 هکتار زمین زیر کشت زیتون است و استفاده از صنایع تبدیلی به سرعت در حال گسترش است. بسیاری از کشاورزان منطقه به فکر استفاده از صنایع تبدیلی برای فرآوری خرما افتاده اند.»

او با اشاره به تاکید قرآن کریم بر زیتون، خاطرنشان می کند: «زیتون محصول بسیار پر برکتی است. کسانی که زیتون را کشت می کنند خوب می دانند که من چه می گویم و این برکت را به همه وجود لمس کرده اند. هر چقدر مردم بیشتر زیتون مصرف کنند، سلامت روح و روانشان بیشتر می شود.»

شیر محمد کرمی از جمله رزمندگان دفاع مقدس و از اعضای تیپ مقداد است و همواره به کار کشاورزی اشتغال داشته. او درباره اقتصاد مقاومتی، می گوید: «مفهوم اقتصاد مقاومتی تازه در حال جا افتادن است. همین صنایع تبدیلی خودش بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی است که به کشاورزان جان می دهد و به آینده امیدوارشان می کند. کشاورزی هم که ستون اصلی اقتصاد مملکت است. باید استفاده از صنایع تبدیلی و خاصیت های آن را به کشاورزان آموزش داد.»

 پایان خام فروشی زیتون/ استفاده از صنایع تبدیلی کشاورزان را به حقشان می‌رساند
 پایان خام فروشی زیتون/ استفاده از صنایع تبدیلی کشاورزان را به حقشان می‌رساند

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.