٧/٦/١٤٤٢
---
1/21/2021
---
۱۳۹۹ پنج شنبه ۲ بهمن
امروز
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
لیست گیاهان
|
تماس با ما
|
RSS
|
درباره ما
لینک های اصلی
گیاهان
خاک کشاورزی
کود کشاورزی
ابزار و ادوات باغبانی
گل آرایی
فضای سبز
آبیاری
ساخت و تجهیز گلخانه
سموم کشاورزی - مبارزه با آفات
غذاهای گیاهی و گیاه خواری
گیاهان دارویی
درختان
درختان میوه
درختان زینتی
گل ها و گیاهان زینتی
علف های هرز
محیط زیست
باغبانی
گیاهان زراعی
بونسای
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس ها
تراریوم : باغ شیشه ای
بذر ، دانه و پیاز گیاهان
گیاهان بیابانی
سبزیجات
گیاهان آبزی
حبوبات
سبزی جات برگی
سبزی جات غیر برگی
صیفی جات
گیاهان پوششی
کاربرد های صنعتی گیاهان
تیره های گیاهان
ماشین آلات کشاورزی
فیزیولوژی گیاهی
اکولوژی گیاهی بومشناسی
قارچ ها
گل شاخه بریده
گلدان و فلاور باكس
محوطه سازی و معماری منظر
چمن کاری
پروفایل من
پیام های من
سفارش های من
حساب من
آگهی های من
پست های من
خروج
تکثیر درخت موز به کمک پاجوش
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان - فوت و فن های باغبانی
مراقبت و نگهداری از باغچه سبزیکاری (آشپزخانه ای)
شناخت پایه های مرکبات مقاوم به سرما - فوت و فن های باغبانی
نحوه تکثیر و کاشت مجدد پاکی ساندرا
گیاهان آپارتمانی سریع الرشد
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
آخرین اخبار
***
***
***
***
***
***
***
آخرین مطالب
>
تکثیر درخت موز به کمک پاجوش
>
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان - فوت و فن های باغبانی
>
مراقبت و نگهداری از باغچه سبزیکاری (آشپزخانه ای)
>
شناخت پایه های مرکبات مقاوم به سرما - فوت و فن های باغبانی
>
نحوه تکثیر و کاشت مجدد پاکی ساندرا
>
گیاهان آپارتمانی سریع الرشد
>
آشنایی با سایز گلدان ها - فوت و فن های باغبانی
>
گونههای مختلف عشقههای مناسب برای باغهای خانگی
>
شناخت بیماری های گیاه یوکا و نحوه ی درمان - فوت و فن های باغبانی
>
باغ سبزیکاری یا آشپزخانه ای چیست؟
>
گیاهان آپارتمانی آویزی
>
گلخانه مناسب برای پرورش گل های زینتی - فوت و فن های باغبانی
>
پرورش توت فرنگی ارلیگلو
>
گیاهان سایه دوستِ متحمل به خشکی
>
در تعویض خاک گلدان چه نکاتی را رعایت کنیم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
انواع نگهدارنده برای پرورش گیاهان
>
نگهداری و زیبا سازی بستر های گیاهی
>
بهترین گیاهان برای باغ های سایه دار
>
کشت هیدروپونیک توت فرنگی - فوت و فن های باغبانی
>
5 ایده سبزیکاری در خانه
فوت و فن باغبانی امروز
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان
دسته بندی گیاهان
>
گیاهان دارویی
>
درختان میوه
>
درختان زینتی
>
علف های هرز
>
گیاهان زراعی
>
گیاهان زینتی آپارتمانی
>
گیاهان زینتی فضای باز
>
کاکتوس ها
>
گیاهان بیابانی
>
گیاهان آبزی
>
حبوبات
>
سبزی جات برگی
>
سبزی جات غیر برگی
>
صیفی جات
>
گیاهان پوششی
>
قارچ ها
تصویر روز
تبلیغات
روف گاردن
گلدان شیب بندی بتنی
گلدان و فلاورباکس
خرید و فروش کود NPK.کود NPK.قیمت کود NPK سه بیست.کود کامل ماکرو و میکرو NPK.کود ...
پد سلولزی سرمایش گلخانه
مهندسین تراوآب
مشاهده سایر آگهی ها
برای مشاهده سایر آگهی های مرتبط با گل و گیاه کلیک نمایید
درج آگهی در سایت نارگیل
برای درج آگهی و تبلیغات در سایت نارگیل کلیک نمایید
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :
92
نفر
بازدید امروز :
12534
بازدید
بازدید دیروز :
16325
بازدید
تبلیغات متفرقه
گیاهان زراعی
>>
درباره تراریختهها اطلاعرسانی درستی انجام نشده است
درباره تراریختهها اطلاعرسانی درستی انجام نشده است
سلامت نیوز
:معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست میگوید اگرچه محصولات تراریخته در کشور برچسبگذاری میشوند اما اطلاعرسانی در این زمینه کافی نبوده و بسیار مردم تصوری از معنای این برچسبها ندارند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، محصولات دستکاری ژنتیکی شده به یکی از مباحث مهم حوزه محیط زیست و ایمنی بدل شدهاند. برخی آنها را تهدیدی برای کشور قلمداد میکنند و برخی دیگر پرهیز از تراریختهها را عقب ماندن از فناوری روز دنیا عنوان میکنند اما یک نکته که در این میانه مغفول مانده اطلاعرسانی و آگاهی عمومی در مورد ماهیت این محصولات است.
دکتر داود حیات غیب میگوید: الان روی برخی روغنهای ما برچسب تراریخته خورده است. یعنی اطلاعرسانی در این زمینه آغاز شده است. اما مردم چقدر اطلاع دارند که این تراریخته یا دستکاری ژنتیکی اصلا چیست و این برچسبی که روی روغن آمده به چه معناست؟ اغلب حتی کسی نمیداند که معنای این برچسب مثبت است یا منفی!
معاون دفتر پژوهش و توسعه فناوری محیط زیست تاکید میکند: وزارت بهداشت یا دیگر نهادهای متولی ابتدا باید این اطلاعرسانیها را انجام بدهند و بعد این محصولات را در سبد غذایی مردم جای دهند.
این دکترای محیط زیست گرایش تنوع زیستی با اعلام این که اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۰ قانونی برای برچسبگذاری محصولات تراریخته تصویب کرد و برچسبگذاری از سال ۲۰۰۳ رسمی و الزامی شد، میگوید: کشورهای عضو اتحادیه از سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ تصمیم گرفتند شدت و مدت مصرف محصولات تراریخته را کاهش دهند. سوییس هر پنج سال یک بار بازه ی زمانی تعویق در نظر میگیرد و از کشت این محصولات جلوگیری میکند تا مصرفش را کاهش دهد. در برخی ایالتهای آلمان این موضوع متوقف و حتی ممنوع شده اما در برخی ایالتهای دیگر این محصولات به سادگی استفاده میشوند.
حیات غیب اضافه میکند: روسیه که پیشتر به میزان ۱۲ درصد از این محصولات استفاده میکرد حالا تصمیم گرفته میزان مصرف را به یک دهم درصد برساند زیرا مسئولان این کشور می گویند ما نمی خواهیم از این محصولات در کشور داشته باشیم و آن درصد پایین را هم برای این نگه می دارد که با تجارت جهانی سر و کار داشته باشند.
به گفته وی ۱۹ کشور اروپایی ضوابط مصرف محصولات دستکاری ژنتیکی شده را به شدت رعایت میکنند و با تخلف از این ضوابط برخورد میکنند.
این کارشناس ایمنی زیستی تصریح میکند: در حالت عادی هم ممکن است که در خود ژنوم، تغییرات ژنتیکی اتفاق بیفتد بنابراین اگر تغییرات ژنتیکی در محصولی کمتر از ۹ دهم درصد باشد محصولی که داریم اصلا برچسب نمیخورد و مثل محصولات عادی است که در سوپرمارکتها ارائه میشود. اگر تغییرات ژنتیکی بین ۹ دهم تا ۱ درصد باشد به عنوان محصول تراریخته یا دستکاری شده ژنتیکی برچسب میخورد اما اگر این تغییرات بیش از یک درصد باشد بر اساس ملاحظات علمی با آن برخورد میکنند. یعنی پس از بررسی ورود آن محصول به کشور را ممنوع میکنند یا تحت ملاحظات خاصی با آن برخورد میکنند.
به گفته حیات غیب در حال حاضر حدود ۲۸ کشور دنیا این محصولات را کشت میکنند که از میان آنها ۱۰ کشور، ۹۸ درصد محصولات و ۱۸ کشور دیگر ۲ درصد محصولات را تولید میکنند. اغلب این کشورها هم تولیدکننده و هم مصرف کننده هستند اما تنها برخی از آنها توانستهاند به حد صادرکننده برسند و در بازارهای جهانی رخنه کنند.
حیات غیب اعلام میکند: کشورهای اصلی صادرکننده این محصولات آمریکا، کانادا، برزیل و آرژانتین هستند. آمریکا، برزیل و آرژانتین حدود ۷۷ درصد این محصولات را تولید میکنند و اگر هندوستان و کانادا را به این فهرست اضافه کنیم به ۹۰ درصد محصولات تولیدی میرسیم و وقتی چین، پاراگوئه آفریقای جنوبی و پاکستان را هم اضافه کنیم این میزان به ۹۸ درصد میرسد. باقی کشورهایی هم که این لیست را تشکیل میدهند اغلب کشورهای آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین و برخی کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی هستند و مجموعه این کشورها چهار محصول عمده یعنی ذرت، کلزا یا همان کانولا، پنبه یا کتان و سویا تولید میکنند.
وی در پاسخ به نقد برخی که محصولات تراریخته را ابزار تازه نظام سرمایهداری برای آسیبرسانی به دیگر کشورها عنوان میکنند، میگوید: ممکن است تحلیلهای مختلفی مثل این که کشورهای سرمایهداری بخواهند این محصولات را به کشورهای مختلف صادر کنند و بازار را در قبضه خودشان نگه دارند، یا اصلا این که منشا بیشتر این محصولات از کشورهایی باشد که ما آنها را با عنوان سرمایهداری میشناسیم و … مطرح شود و موضوع از این ابعاد دیده شود. ممکن است ما واردات محصولی از یک کشور غربی خاص را رد کنیم به خاطر مشکلاتی که با آن کشور داریم. اما به هر حال باید بپذیریم که این تجارت در جهان تجارتی بسیار سودده به شمار میرود و مثل هر تجارت دیگری طبیعی است که تلاش کنند رقبای کمتری در آن حضور داشته باشند تا سلطه بیشتری بر بازار داشته باشند. البته برخی افراد هم بحثهایی از زاویه امنیت غذایی و بیوتروریسم و … مطرح میکنند که از حوصله بحث من و شما خارج است.
وی تاکید میکند: ترجیح میدهم در این باره متخصصان امر صحبت کنند. یعنی کسانی که با بحث بیوتروریسم در کشور درگیر هستند و هر روز هم با موضوعات مختلفی از نامههای پستی گرفته تا مسائل دیگر روبه رو میشوند. آنها متخصص این امر هستند و باید در این زمینه اظهار نظر کنند. ما به ملاحظات ایمنی در رابطه با هر فناوری از جمله زیست فناوری توجه داریم و میخواهیم استفاده از فناوری در شرایطی قرار بگیرد که ایمنترین شرایط را برای کشور فراهم کند.
اخبار مرتبط (گیاهان زراعی)
خاصیت های بی شمار نخود
کشت نشایی آزمایشی محصولات استراتژیک در گلستان
نخستین کشت لوپن در استان اصفهان
روغن کانولا و پیشگیری از بیماریها
شرایط واردات گلوتن ذرت و جو پرک شده اعلام شد
مطالب این صفحه را پسندیدم
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید
.
ورود
فروشگاه اینترنتی نارگیل
بذر سبزیجات
بذر و پیاز گل
گیاهان آپارتمانی
خاک و کود
کاکتوس
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :
>
تکثیر درخت موز به کمک پاجوش
>
استفاده از پوسته ی تخم مرغ به عنوان گلدان - فوت و فن های باغبانی
>
مراقبت و نگهداری از باغچه سبزیکاری (آشپزخانه ای)
>
شناخت پایه های مرکبات مقاوم به سرما - فوت و فن های باغبانی
>
نحوه تکثیر و کاشت مجدد پاکی ساندرا
مقالات پر بازدید :
>
مزایا و معایب کشت گلخانه ای
>
چگونه آفت هزارپای گلدان را از بین ببریم؟ - فوت و فن های باغبانی
>
راهنمای نگهداری و پرورش گل و گیاهان زینتی - گل یخ
>
کاشت بذر بادام در گلدان - فوت و فن های باغبانی
>
نکات مهم در مراقبت و نگهداری از گیاه بابا آدم در گلدان
صفحه اصلی
|
پرسش و پاسخ
|
خدمات
|
فروشگاه
|
نقشه سایت
|
تماس با ما
|
RSS
فهرست گل و گیاه
|
نمایشگاههای گل و گیاه
|
اخبار گل و گیاه
|
مقالات گل و گیاه
|
مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت