یک کارشناس طب سنتی در همدان گفت: مصرف خاکشیر برای افرادی که طبع گرم دارند، توصیه نمیشود.
"امیرحسین خسروی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با بیان اینکه خاکشیر گیاهی است که از دانههای آن استفاده میشود، تصریح کرد: برخلاف باور عامه مردم که طبع خاکشیر خنک است اما باید گفت طبیعت آن معتدل و گرم است.
وی اظهار کرد: سالهاست مردم برای گرمازدگی و خنک شدن طبعشان از خاکشیر استفاده میکنند اما در حقیقت طبع خاکشیر گرم است و مصرف آن برای افراد گرم مزاج و دارای ناراحتیهای گرم حاد توصیه نمیشود.
این کارشناس طب سنتی تاکید کرد: باور دیگری که در خصوص خاکشیر وجود دارد، خاصیت برطرفکنندگی یبوست است که کاملا اشتباه بوده و در روزهای ابتدایی یبوست و یبوستهای شدید به هیچ عنوان نباید از این گیاه استفاده شود.
خسروی در ادامه گفت: خاکشیر دارای خواص درمانی زیادی است و در درمان تب، صفرا و برخی بیماریهای کبدی موثر است.
وی تصریح کرد: بهترین روش مصرف خاکشیر به صورت کوبیده و یا جوشانده است همچنین میتوان آن را در شربت آبلیمو خیساند سپس میل کرد.
خسروی با اشاره به اینکه خاکشیر برای تمامی سنین قابل استفاده است، خاطرنشان کرد: این گیاه در همدان کشت میشود و فصل برداشت آن در تابستان است.