فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

در این مطلب می‌توانید با خواص برخی از سبزیجات آشنا شوید. 
اتاق خبر 24

خوشبختانه ما ایرانی‌ها نه تنها از سبزیجات معطر برای تهیه غذاهایی مانند دلمه، ‌آش و همچنین برای تزئین غذا استفاده می‌کنیم بلکه سبزی خوردن نیز پای ثابت سفره‌هایمان است. این‌گونه است که هم می‌شود از عطر و طعم آن‌ها لذت برد و هم از خواص بی‌شمارشان. در ادامه گوشه‌ای از این خواص را مرور می‌کنیم. 

 

 

 

شوید
شوید یکی از سبزیجات معطر پرطرفدار است که اتفاقا خواص فوق‌العاده‌ای دارد. اطبای مصری سال‌ها پیش، از این سبزی به عنوان دارو استفاده می‌کرده‌اند. باید بدانید که شوید برای درمان مشکلات معده (به‌ویژه بی‌اشتهایی) و همچنین برای رفع اختلالات خواب‌ فوق‌العاده است. حتما شوید را وارد برنامه غذاییتان بکنید. چه به صورت سبزی خوردن و چه در داخل غذا‌ها. تخم شوید را برای درمان بی‌اشتهایی مصرف کنید. کنار خوراک‌هایی مانند ماهی یا مرغ شوید بگذارید. می‌توانید داخل سس نیز شوید خرد شده بریزید. اگر به دنبال یک پیش غذای سریع و خوشمزه می‌گردید دو قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق خردل و سه قاشق غذاخوری شوید خرد شده مخلوط کنید. دو عدد خیار را نگینی خرد کرده و به آن اضافه کنید. نمک بزنید و میل کنید. 
 

 

هل

در طب چینی از هل برای مقابله با بیماری‌های مربوط به معده و روده‌ها استفاده می‌شود. هل ادرارآور نیز است. هل به صورت دانه یا پودر به فروش می‌رسد. می‌توانید برای تهیه مربا یا کمپوت از آن استفاده کنید. حتی می‌توانید برای طبخ گوشت سفید نیز از کمی هل استفاده کنید. توصیه می‌کنیم چای یا قهوه‌تان را با اضافه کردن یک تا دو دانه هل کوبیده شده معطر کنید. هل برای افرادی که قصد چاق شدن دارند خوب است. 
 

 

جعفری

جعفری یکی از پر مصرف‌ترین سبزیجات معطر است. این سبزی معطر بسیار مغزی بوده و سرشار از ویتامینC، کلسیم، فیبر، ویتامینB۹، آهن و آنتی‌اکسیدان‌ها است. سعی کنید همیشه در آشپزخانه‌تان جعفری داشته باشید و برای تهیه و تزیین غذا‌ها از آن استفاده کنید. همیشه از جعفری تازه استفاده کنید. خشک کردن جعفری چندان ایده جالبی نیست چون خشک شده این سبزی خاصیتی ندارد. کنار مرغ، گوشت و ماهی جعفری گذاشته و داخل سوپ و پوره‌هایتان نیز از این سبزی معطر استفاده کنید. حتما داخل سبزی خوردنتان نیز جعفری داشته باشید. 

 

آویشن

آویشن خواص زیادی دارد: این سبزی معطر آنتی‌بیوتیک، ضد ویروس و هضم‌کننده غذا است (به‌ویژه جوشانده آن). اگر دچار بی‌اشتهایی شده‌اید می‌توانید روی این سبزی معطر حساب کنید. از طرف دیگر آویشن شهرت زیادی در رفع خستگی دارد. داخل مایع خوش‌طعم‌کننده گوشت و مرغ آویشن اضافه کنید. حتی می‌توانید برای تهیه مایه ماکارونی یا لازانیا نیز از این سبزی خوش عطر استفاده کنید. 
 
 

سیر

سیر باعث جریان بهتر خون شده و فشار خون را کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که سیر میزان کلسترول بد خون را نیز کاهش می‌دهد. اگر می‌خواهید غذا‌هایتان خوش طعم شود همیشه در منزل سیر داشته باشید. یک حبه سیر پوست نکنده را به آبی که برای تهیه پاستا می‌جوشانید اضافه کنید. برای خوش طعم کردن کباب‌ها و ماهی حتما به مایه آن‌ها سیر اضافه کنید. اگر بوی سیر اذیتتان می‌کند بعد از مصرف آن جعفری و یا دانه حبه هل بجویید. 
 
 

گشنیز

نگاهی به برگ‌های نازک و ظریف گشنیز بیندازید. عطر گشنیز هوش از سر آدم می‌برد. باید بدانید که این سبزی معطر اشتهاآور است و برای تقویت دستگاه گوارش فوق‌العاده عمل می‌کند. گشنیز تازه به همراه زیره یا ادویه کاری طعم خوب و تازه‌ای به غذا‌ها می‌دهد. کنار گوشت‌ها و مرغ گشنیز بگذارید. در آخرین مرحله پخت کمی گشنیز تازه به غذا‌هایتان بزنید تا عطر و طعم دل انگیزی به آن‌ها بدهد. تخم گشنیز برای معطر کردن غذاهای سرخ کردنی و یا سالاد فوق‌العاده است. برای خوش طعم کردن غذاهایی که در مایه می‌خوابانید مقدار کمی گشنیز اضافه کنید. خواهید دید که طعم خوبی پیدا می‌کنند.

سبزیجاتی برای سلامتی
سبزیجاتی برای سلامتی

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.