محققان دانشگاه تورنتو در كانادا كه اين مطالعه را انجام دادهاند، تاكيد كردند: چون مصرف پسته به همراه مواد غذايي حاوي كربوهيدرات بالا مانند نان سفيد، جذب كربوهيدرات را پايين مي آورد بنابراين مغز اين خشكبار مي تواند به كنترل ديابت به ويژه در كشورهايي مانند هند كه در حال حاضر 40 ميليون بيمار مبتلا به ديابت دارد كمك كند. اين در حالي است كه محققان هندي پيش بيني كردهاند؛ شمار مبتلايان به ديابت در اين كشور تا سال 2025 به 80 ميليون نفر خواهد رسيد.
به گفته متخصصان تغذيه؛ پسته حاوي مقدار زيادي پروتئين گياهي ، مواد نشاسته اي غني و مواد معدني مهم مانند پتاسيم و منيزيم است كه بسياري از نيازهاي بدن را تأمين مي كند. علاوه بر اين، پسته براي آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفيد است و مصرف آن براي بازکردن مجاري کبد توصيه مي شود.
پسته معده را تقويت و براي تسکين سرفه هم مفيد است.
بعضي محققان عقيده دارند كه پروتئين پسته به اندازهاي است كه مي توان آن را به عنوان جايگزيني براي گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر "روي" موجود در آن نيز در رشد سلول ها و بافت هاي بدن تاثير به سزايي دارد.
علاوه بر اين ها وجود كلسيم و آهن در پسته سبب شده كه اين نوع خشكبار نقش بسيار مهمي در استحكام بخشيدن به استخوان ها و دندان ها و همچنين درمان بيماري هايي چون كم خوني هاي ناشي از فقر آهن داشته باشد.
محققان مي گويند؛ خوردن پسته براي افزايش حافظه و تقويت ذهن نيز مفيد است ولي با توجه به اين كه خاصيت چاق كنندگي دارد، اگر رژيم داريد، اعتدال را در مصرف آن رعايت كنيد.