فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۶         
  




نتایج یک تحقیق چاه های عمیق که طی دهه ها توسط کشاورزان برای آبیاری محصولات خود حفر شده به زلزله مرگبار جنوب اسپانیا در سال گذشته نسبت داده شده است.

 

به گزارش فرهنگ به نقل از مهر، نتایج تحقیقاتی که حفر چاه های عمیق را به زلزله نسبت می دهند ممکن است به نگرانی درباره تبعات استخراج انرژی جدید و فناوریهای انهدام زباله اضافه کند.
 
در زلزله ای که در ماه می 2011 در شهر لورکا اسپانیا در با قدرت 5.1 در مقیاس ریشتر رخ داد، 300 نفر مجروح و 9 نفر کشته شدند. این وخیم ترین زلزله طی 50 سال اخیر در اسپانیا بوده که موجب وارد شدن میلیونها یورو ضرر به منطقه ای شد که پیش از آن نیز دارای اقتصادی شکننده بود.
 
دانشمندانی از کانادا، ایتالیا و اسپانیا با استفاده از تصاویر ماهواره ای به این نتیجه رسیدند که این زلزله گسستی را نزدیک یک آبگیر ایجاد کرده که طی 50 سال توسط استخراج آب زیرزمینی ضعیف شده بود.
 
در طول این دوره سطح ایستایی آب 250 متر کاهش یافت چرا که کشاورزان چاه های عمیق تری حفر کردند تا به تولید میوه، سبزیجات و گوشت در این منطقه کمک کنند تا بتوان آن را به سایر بخشهای اروپا صادر کرد. به عبارت دیگر این صنعت از اقتصاد محلی در جنوب اسپانیا حمایت کرده بود.
 
محققان یادآور شده اند که حتی بدون دگردیسی که به واسطه استخراج آب ایجاد شده بود ممکن بود که این زلزله در یک نقطه مشخص این منطقه رخ دهد، اما فشار اضافی حاصل از میزان گسترده پمپاژ آب از یک سفره آب همان نزدیکی به قدری بوده که زلزله در یک زمان و نقطه مشخص رخ دهد.
 
میگل دو لس دوبلاس لاوین زمین شناس موزه طبیعی اسپانیا که روی همین نظریه کار کرده اما در این تحقیقات نقشی نداشته اظهار داشت که زلزله شهر لورکا قابل پیش بینی بود. این نظریه سالها است که در منطقه مدیترانه درجریان است، این منطقه به کشاورزی و گازهای گلخانه ای خود معروف است. علت این زلزله ها نیز کشاورزی است.
 
این درحالی است که نتایج این تحقیقات که در مجله زمین شناسی طبیعت منتشر شده مورد پذیرش همگان قرار نگرفته است.
 
خورجه مارتینز دیال استاد جئودینامیک در دانشگاه کمپلوتس مادرید که یک مقاله درباره همین زلزله منتشر کرده اظهار داشت: زلزله هایی با همین شدید و صدمات مشابه در قرن هفدهم، هجدهم و نوزدهم نیز رخ داده است، درحالی که در آن زمان میزان استخراج آب از زیرزمین تا این حد نبوده است.
 
این نخستین باری نیست که زلزله به فعالیتهای انسان نسبت داده می شود، دانشمندان اعتقاد دارند که این حوادث نشان می دهد که ما باید به راهکارهایی بیاندیشیم که بتوانیم مانع ایجاد چنین زلزله هایی بشویم.
  

نظرات و پرسشهای کاربران

چت آنلاین
اگر سوالی دارید
بفرمایید
پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2026 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.