فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۲/۶         
  

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که تیلاکوئیدها، مواد شیمیایی که در اسفناج یافت می‌شوند، به‌صورت فرمولاسیون‌های تغلیظ‌شده می‌توانند باعث ایجاد سیری و مهار میل مفرط به غذا شوند.

به گزارش شفا آنلاین،تیلاکوئیدها در سلول‌هایی یافت می‌شوند که فتوسنتز– فرایندی که در آن، گیاهان انرژی نور خورشید را به انرژی تبدیل می‌کنند تا زنده بمانند و تنفس کنند- انجام می‌دهند.

به گزارش ریلکس نیوز، یکی از دو نویسنده این مطالعه،‌ فرانک لی گرین‌وی، دکترای پژوهش زیستی‌- پزشکی در دانشگاه پنینگتون در لوئیزیانا در آمریکا گفت: «این کاهش گرسنگی و تمایل به غذاهای شور که ما در این بررسی دیدیم، ممکن است تیلاکوئیدها را به‌خصوص برای افراد دارای فشارخون بالا و مشکلات مربوط به ‌اضافه‌وزن مفید کند.»

براساس این بررسی که در ژورنال کالج تغذیه آمریکا صورت گرفته است، هنگامی‌که این ترکیبات مصرف می‌شوند، باعث آزاد شدن هورمون‌های سیری در بدن می‌شوند که هضم چربی را آهسته می‌کند.

در این تجربه، ۶۰ شرکت‌کننده- نیمی از آنان مرد و نیمی از آنان زن- یک دوز منفرد از عصاره تغلیظ‌شده تیلاکوئید مصرف کردند.

این گروه پژوهشی قصد داشتند که تاثیر ناشی از مصرف این ترکیبات را بر سیری، چربی و قند به‌علاوه اثرشان بر الگوهای خوردن متعاقب تعیین کنند.

در این بررسی دوسو-کور اتفاقی شده متقاطع، هیچ‌یک از افراد چه در گروه دارونما و چه در گروه دریافت‌کننده دوز واقعی تیلاکوئید، نمی‌دانستند کدام‌یک از این دو را دریافت می‌کنند.

شرکت‌کنندگان در این بررسی که همه یا اضافه‌وزن داشتند یا چاق بودند، عصاره یا دارونما را دست‌کم با فاصله یک هفته از یکدیگر مصرف کردند.

این گروه پژوهشی میزان‌های چربی و قند در نمونه‌های خون به‌دست‌آمده از این افراد پیش از صبحانه و بعد متعاقب یک دوز از این عصاره و ناهار در چهار ساعت بعد اندازه‌گیری کردند.

پس از گذشت چهار ساعت دیگر، به شرکت‌کنندگان پیتزا داده شد و در طول مصرف آن خون بیشتری بار دیگر گرفته شد.

نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگانی که این عصاره را مصرف کرده بودند، افزایش سیری را تا حداکثر دو ساعت بعد تجربه کردند؛ درحالی‌که در آنانی که دارونما دریافت کرده بودند، چنین اثری مشاهده نشد.

پژوهشگران مشاهده کردند که تفاوتی در میزان چربی پلاسمای خون میان گروه دارونما و گروهی که عصاره را دریافت کرده‌اند، وجود ندارد.

در میان افرادی که عصاره را دریافت کرده بود، مردان با احتمال بیشتری نسبت به زنان، غذای کمتری خوردند.

با اینکه مردان به‌طورکلی نسبت به زنان غذای کمتری مصرف کردند، زنان کاهش میل شدید به خوردن شیرینی را تجربه کردند.
این پژوهشگران با اشاره به یک بررسی پیشین که درآن مصرف تیلاکوئید باعث کاهش میل به خوردن شیرینی در زنان شده بود، این فرضیه را مطرح کردند که این عصاره ممکن است اثر متفاوتی بر مردان و زنان داشته باشد.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.