به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مازندران به دلیل برخورداری از مواهب طبیعی و آب و هوای مساعد، رویشگاه بسیاری از محصولات کشاورزی است که تنوع آن از شرق تا غرب استان پراکنده است.
در شرقی ترین شهر مازندران، گلوگاه، انجیر میوه ای است که به عنوان برند این شهرستان مطرح شده و آوازه کشوری پیدا کرده است به طوری که برگزاری جشنواره انجیر از دو سال پیش در گلوگاه پایه ریزی شد.
مردم شهرستان گلوگاه از دیر باز با تولید، مصرف و عرضه آن آشنا بودند و کشاورزان این شهر ستان آشنا یی دیرینه ای با کاشت این محصول دارند و فروش این محصول و فراورده های آن تاثیر بسزایی در اقتصاد منطقه داشته و دارد.
برگزاری جشنواره برای معرفی این محصول، دو سالی است که در شهرستان گلوگاه شروع شده و امسال هم دومین جشنواره انجیر گلوگاه از 14 تا 16 مردادماه در محل انستیتو تحقیقات دخانیات تیر تاش برگزار می شود.
رضا پور فلاح مدیرجهاد کشاورزی گلوگاه در خصوص سطح زیر کشت این محصول در شهر ستان گلوگاه گفت: این شهرستان دارای 105 هکتار سطح زیر کشت انجیر است که 35 هکتار بارور و ما بقی نهال است.
وی ادامه داد: برداشت این محصول در این شهر ستان از 20 خردادماه آغاز و تا 25 آذرماه ادامه دارد که دوره زمانی طولانی را به همراه دارد.
وی عمده ارقام انجیر شهر ستان گلوگاه را سفید، سبز و سیاه اعلام کرد.
پور فلاح اظهار کرد: انجیر برای کاهش فشار خون، کاهش وزن، جلوگیری از سرطان سینه، بالا برنده تراکم استخوان، برطرف کننده سیاه سرفه و ذات الریه، جلوگیری از سوء هاضمه، کاهش دهنده حرارت بدن، ادرارآور و رفع یبوست مفید است