خبرگزاري آريا- رنگ ارغوانى چغندر به دليل وجود ترکيبى به نام بتاسيانين است که خاصيت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطانها به خصوص سرطان کولون جلوگيرى مى کند .
رنگ ارغوانى چغندر به دليل وجود ترکيبى به نام بتاسيانين است که خاصيت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطانها به خصوص سرطان کولون جلوگيرى مى کند .در هر 100 گرم از آن، 380 ميلىگرم پتاسيم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى کند .فيبر زياد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههاي قلبي در بيماران قلبي است. گفتني است، چغندر قرمز به دليل داشتن مواد مغذي آهن در کنار اسيدفوليک از بروز کمخوني جلوگيري ميکند.
مفيدترين و بهترين بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههاي آن و بعد از آن ريشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ريشه چغندر براي مبتلايان به ديابت مضر است
لبو به دليل داشتن فيبر که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيدفوليک، بايد در سبد غذايي بيماران قلبي قرار گيرد. افراد مي توانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسيدفوليک مورد نياز بدن را تأمين کنند.رنگ ارغوانى چغندر به دليل وجود ترکيبى به نام بتاسيانين است که خاصيت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطانها به خصوص سرطان کولون جلوگيرى مى کند
در هر 100 گرم از آن، 380 ميلىگرم پتاسيم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى کند فيبر زياد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههاي قلبي در بيماران قلبي است. گفتني است، چغندر قرمز به دليل داشتن مواد مغذي آهن در کنار اسيدفوليک از بروز کمخوني جلوگيري ميکند
چغندر دو نوع مي باشد؛ يک نوع آن چغندر معمولي است به رنگ بنفش تيره و يا قرمز (لبو) و نوع ديگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن مي باشد براي آنکه پوست چغندر پخته به آساني کنده مي شود، بايد وقتي گرم است از آب گرم بيرون آورده و درون آب سرد قرار دهيد تا به راحتي پوست آن جدا گردد
امام رضا ( ع ) فرمودند : به بيماران خود برگ چغندر بخورانيد ، زيرا در برگ چغندر شفاست و ضرري در آن نيست و موجب آرامش است.
چغندر داراي پروتئين،چربي،ويتامينهاي A، B1، B2، B3 و C – مواد ازته – مواد قندي و املاح معدني چون فسفر، کلسيم و آهن است.
خواص غذايي و دارويي چغندر
1- طبيعت چغندر گرم و تر است. 2- مصرف چغندر بيماري جذام را از بين مي برد. 3- چغندر، عقل را زياد مي کند.4- شيرۀ چغندر يکي از بهترين شيره هاي سبزي است که به ساختن گلبولهاي قرمز خون کمک مي کند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود مي بخشد. از اين رو مصرف چغندر به خانمها بسيار توصيه مي شود.5- چغندر قرمز يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.
6- لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين ((ث)) و اسيد فوليک است که از بروز کم خوني در افراد بويژه دختران جوان ممانعت مي کند.
8- چغندر ملين، نرم کنندۀ و ادرارآور بوده و در رفع يبوست نقش عمده اي را ايفا مي کند. همچنين اهميت به سزايي در دستگاه گوارش دارد.9- درمان کننده التهاب مجاري ادرار است. 10- چغندر براي درمان التهاب مثانه، بواسير و بيماريهاي پوستي بسيار مفيد است. اشتها را نيز زياد مي کند. 11- چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامينA مي شود