خبرگزاري آريا-يک کارشناس گياهان دارويي گفت: هليله در تقويت معده و حافظه مفيد است.
به گزارش خبرگزاري آريا، عزيزالله خيري اظهار کرد: هليله داراي انواع مختلفي است. هليله زرد، هليله سياه، هليله کابلي و هليله چيني از اقسام آن است که از اين ميان هليله کابلي محصول هندوستان است، ولي چون سابقاً آن را از راه کابل به ايران ميآوردند به هليله کابلي معروف شده است.
وي ادامه داد: ميوه اين گياه موقعي که تازه است بيضي يا گلابي شکل است که پس از خشک شدن سخت و ناهموار ميشود و داراي مواد صمغي، تانن فراوان و مواد خلطآور و چندين نوع قند است.
اين کارشناس گياهان دارويي افزود: از امام رضا(ع) روايت کردهاند، روزي جمعي از پزشکان در محضر ايشان خواص چندين دارو را توصيف ميکردند که آن حضرت فرمودند که شما از اين ادويه تعريف ميکنيد، ولي نميدانم چرا هليله و رازيانه را فراموش کردهايد؟
وي خاطرنشان کرد: هرکس در روز يک هليله کابلي را در دهان بگذارد و بمکد موي او سياه ميشود. همچنين انواع هليلهها براي تقويت معده، حافظه، ذهن و حواس ظاهري و باطني مفيد است و براي سردرد، ماليخوليا، رفع وسواس و امراض روحي سود فراوان دارد.
خيري از ممنوعيتهاي مصرف اين گياه گفت و افزود: استعمال آن موقعي که فرد تب دارد، جايز نيست. براي درمان فراموشي دارويي موثرتر از هليله کابلي نيست و براي تقويت دندان و لثه نيز خاصيت دارد.