خبرگزاري آريا- در قديم چاي پونه را براي رفع سرماخوردگي، سرفه و مشکلات قاعدگي مصرف ميکردند.
به گزارش خبرگزاري آريا، يک دکتراي تخصصي داروسازي با تاکيد بر اينکه پونه داراي خواص درماني متعددي است گفت: با وجود خواص درماني سودمند اين گياه، اسانس آن که در بازار موجود است بايد با احتياط مصرف شود، زيرا مصرف خوراکي در حد يک قاشق چايخوري اسانس پونه، ميتواند عوارض جدي به همراه داشته باشد.
دکتر محمدحسين صالحي سورمقي، با بيان اينکه اسانس پونه يکي از منابع توليد طبيعي منتول است، گفت: يکي از محصولات پونه، عرق طبي آن است. وي گفت: زمانهاي قديم پونه را در اتاق افرادي که تشنج داشتند آويزان ميکردند و معتقد بودند که تاثير آن بيشتر از گياه گل سرخ است. همچنين، آن را براي بهبود سردرد و گيجي به دور سر ميبستند.
صالحي سورمقي با اشاره به اينکه در قديم چاي پونه را براي رفع سرماخوردگي، سرفه و مشکلات قاعدگي مصرف ميکردند، يادآور شد: در هر صورت، پونه بايد با دقت مصرف شود، زيرا مصرف بيش از حد آن باعث مسموميت ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: از اين گياه به عنوان ضدعفوني کننده، ضد نفخ، صفراآور، معرق، هضمکننده، قاعدهآور، ضد سرفه و محرک استفاده ميشود.
صالحي سورمقي با بيان اينکه مصرف در حد دارويي اسانس و يا فرآوردههاي پونه عارضه جانبي ندارد، گفت: آماري در آمريکا نشان ميدهد که مصرف خوراکي دو قاشق چايخوري اسانس پونه يک مادر 18 ساله را به مرگ کشانده است. حتي نصف قاشق چايخوري اسانس پونه ميتواند باعث تشنج و کما شود.
وي در خصوص خواص طبي اين گياه گفت: پونه داراي خواص درماني متعددي شامل ضد درد، ضد چسبندگي پلاکتها، بيحسکننده، ضد باکتري، ضد سرطان، ضد ادم، ضد التهاب، آنتي اکسيدان، ضد روماتيسم، ضد اسپاسم، ضد ويروس، قابض، ضد نفخ و افسردگي، ضد احتقان، معرق، ادرارآور، قاعدهآور، قارچکش، مسکن، مقوي معده و شلکننده عضلات است.