شفقنا زندگی- با شنیدن نام گریپ فروت چه احساسی به شما دست می دهد؟ میوه های آب دار با پالپهای قرمز، صورتی و سفید که شاید مزه کمی تلخ آن باعث شده تا به میوهای محبوب بدل نشود. اما پالپهای این میوه خوشرنگ سرشار از ویتامین C و مواد معدنی هستند که مزایای باورنکردنی برای سیستم ایمنی بدن و متابولیسم دارند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، پزشکاه عقیده دارند گنجاندن این پالپهای صورتی و قرمز و در برنامه غذایی، بدن انسان را در مقابل بسیاری از سرطانها مقاوم می کند. در واقع لیکوپین موجود در این میوه می تواند بسیاری از رادیکالها که موجب نابودی سلولهای بدن می شود را از بین ببرد، علاوه بر این گریپ فروت به عنوان یک خوراکی کم کالری اما مغذی بسیاری از نیازهای بدن را تأمین میکند.
اما فواید این میوه تنها به موارد گفته شده ختم نمیشود، در این گزارش به بخشی از مهمترین مزایای این میوه اشاره می کنیم:
تقویت سیستم ایمنی بدن
از لحاظ علمی به اثبات رسیده است که هر میوهای با ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا میکند، در واقع این ویتامین به همراه سایر ریز مغذی های دیگر ضامنی هستند برای سلامتی انسان. بالا نگه داشتن میزان ویتامین C در بدن، موجب دور شدن علائم سرماخوردگی می شود و درواقع به عنوان یک آنتی هیستامین عمل می کند. همین موضوع باعث میشود که گریپ فروت به کترل علائم حساسیت زا در زمان کاهش سطح هیستامین در بدن کمک کند.
افزایش سوخت و ساز بدن
گریپ فروت یکی از بخش های اصلی رژیم غذایی افرادی است که قصد کاهش وزن دارند. بالا بودن سطح سوخت و ساز بدن به سوزاندن چربی های حتی در زمان خواب هم کمک می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که روزانه قبل از هر وعده غذایی نیمی از یک گریپ فروت را میخورند بدون اینکه هیچ کاری دیگری انجام دهند، ماهیانه نزدیک به 2 کیلو وزن کم میکنند.
فراوانی آنزیم های مختلف، آب دار بودن و پایین بودن سطح سدیم در این میوه کمک شایانی به سوزاندن چربی های بدن می کند. در واقع گریپ فروت هیچ ماده معجزه آسایی ندارد که باعث کاهش وزن شود، پایین بودن میزان کالری و بالا بودن فیبر در آن موجب می شود برای مدت طولانی تر سیر باشیم.
کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه
نارنگنین(Naringenin) موجود در گریپ فروت که عامل اصلی تلخی این میوه است، از ایجاد کیست درون کلیه جلوگیری می کند. در واقع گریپ فروت یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی است، که نه تنها مانع از سنگ ساز شدن کلیه می شود بلکه خطر تورم ناشی از جمع شدن مایعات درون کلیه نیز کاهش می دهد. نوشیدن روزانه تا یک لیتر از این میوه مغذی بدن شما را در مقابل هر گونه سنگ یا کیست کلیوی ایمن میکند.
مقابله با بیماری های لثه
خوردن روزانه دو عدد گریپ فروت نه تنها از بیماری های لثه جلوگیری می کند بلکه برخی از آسیب های لثه را نیز بهبود می بخشد. این میوه خونریزیهای لثه را کاهش میدهد و به دلیل داشتن ویتامین C به ترمیم لثه ها کمک بسیاری میکند. زیرا ویتامین C در مستحکم و سالم ماندن دهان و دندان انسان نقشی اساسی دارد.
محافظت در برابر سرطان
آنتی اکسیدان موجود در این میوه بدن را در مقابل برخی سرطانهای خاص مقاوم میکند، هم چنین به ترمیم DNA آسیب دیده افرادی که به سرطان پروستات مبتلا هستند کمک میکند. سلول های که به دلیل سرطان آسیب دیده اند به واسطه نارنگنین بازسازی میشوند و همین ماده در بسیاری مواقع از رشد سرطان جلوگیری میکند. به طور کلی میوهها و سبزیجاتی که ویتامین C و آنتی اکسیدان دارند خطر ابتلا به سرطان هایی هم چون: معده، روده بزرگ، مثانه، سینه و مری را کاهش میدهند.
کاهش استرس
برای بهره بردن از این مزیت به خوردن گریپ فروت نیازی نیست، بلکه تنها بوی مرکبات می تواند در ازبین بردن استرس، اضطراب و افسردگی مؤثر باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، عطرهای طبیعی و رایحه درمانی در بهبود خُلق و خو، روحیه و حتی سلامت جسمانی افراد نقش مهمی ایفا میکند. گریپ فروت نیز از سه رایحه ترکیب شده است که انرژیزا و شادیآور است، استشمام این عطرها در ابتدای صبح نوید یک روز خوب و شاد را میدهد.
منبع: medicaldaily