٢/٥/١٤٤٣ --- 12/7/2021 --- ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۶ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
کنترل علف های هرز و آفات با آرد ذرت
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  81  نفر
بازدید امروز :  2155  بازدید
بازدید دیروز :  10982  بازدید
تبلیغات متفرقه
گیاهان >> تغذیه گیاه و نقش آن در افزایش کیفی محصولات
 

تغذیه گیاه و نقش آن در افزایش کیفی محصولات

 

هر موجود زنده برای ادامه حیات، رشد و تولید کمی و کیفی مطلوب نیاز به تغذیه متناسب و متعادل و در مقاطع زمانی مناسب دارد، گیاه نیز به‌ عنوان یک موجود زنده خارج از این مقوله محسوب نمی‌شوند، بنابراین نباتات کشاورزی که مولد محصولات کشاورزی مورد نیاز انسان می‌باشند برای تولید کمی و کیفی بهینه با توجه به شرایط اقلیمی و منطقه‌ای و سایر عوامل مؤثر در کشاورزی به تغذیه مطلوب نیازمندند، تغذیه گیاه از طریق خاک و برگ انجام می‌پذیرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی گفت: رعایت اصول تغذیه گیاهی، مبارزه با آفات، بیماری‌های گیاهی و علف‌های هرز را باید از راه‌های رسیدن به راندمان بالا در واحد سطح خواهد بود.

ایوب ایرانی فام افزود: کارشناسان کاهش ضایعات موادغذایی و افزوده شدن بر میزان تولید محصولات کشاورزی را از مهم ترین مزیت‌های کشاورزی ارگانیک می دانند.

وی با اشاره به افزایش عملکرد در این شیوه از کشاورزی تصریح کرد: افزایش راندمان محصول در واحد سطح با بکارگیری علم و تکنولوژی در کشاورزی امکانپذیر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: افزایش سطح زیرکشت به علت محدودیت اراضی قابل کشت، محدودیت منابع آبی و زیر کشت رفتن اثر اراضی مستعد نمی‌تواند به عنوان یک روش مطمئن در افزایش تولید محصولات غذایی تلقی شود.

ایرانی فام تاکید کرد: استفاده از عملیات به زراعی و به نژادی را نباید در رسیدن به افزایش راندمان تولید بی تاثیر بدانیم.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی به خبرنگار ایسنا گفت: افزایش بهره وری در استفاده صحیح از نهاده‌هایی نظیر آب، کود و سموم با مصرف مطلوب، بهینه و ضروری دور از انتظار نخواهد بود.

منوچهر اتحاد افزود: کشاورزی پیشرفته بر استفاده درست و مدیریت یافته از نهاده‌های درون مزرعه‌ای و طبیعی مانند کود سبز، کود حیوانی، بقایای گیاهی، تناوب زراعی و کشت مخلوط و در نهایت تولید محصول سالم و با کیفیت تاکید دارد.

وی با اشاره به مساعد بودن صادرات محصولات کشاورزی سالم تصریح کرد: اشتیاق به مصرف محصولات کشاورزی سالم، به دلیل نگرانی‌های روز افزون از آلودگی‌های محصولات رایج و محیط زیست، رو به افزایش بوده و این نوع محصولات تولیدی از بازار صادراتی خوبی نیز برخوردار شده است.

اتحاد از ارتباط تولید محصولات با کیفیت و سربلندی در سال حماسه اقتصادی گفت و ادامه داد: تولید محصول با کیفیت در سطح باغات و مزارع را می‌توان به نوعی با سربلندی و موفقیت در مدیریت جهادی مرتبط دانست.

وی یادآور شد: توجه بیشتر در تغذیه درختان و استفاده بهینه در کودهای ریزمغذی، همچنین نوع مدیریت و کنترل آفات و بیماری‌ها قطع به یقین محصولاتی با کیفیت را برای زارعان و باغداران پدیدار خواهد کرد.

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اذعان داشت: وجود مواد آلی علاوه بر این که نشان دهنده سلامت و کیفیت خاک است، شاخص مناسبی برای باروری آن به شمار می آید که حاصل بر همکنش فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک است.

احمد بایبوردی افزود: ماده آلی با بهبود شرایط خاکدانه سازی، وضعیت تخلخل و نفوذ پذیری خاک را بهبود می بخشد.

وی با اشاره‌ای به نقش مواد آلی در تغذیه متعادل گیاه تشریح کرد: مواد آلی در اثر معدنی شدن مقدار قابل توجهی از عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف را در خاک آزاد کرده و به تغذیه متعادل گیاه کمک زیادی می کنند.

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: مقدار مواد آلی خاک تابعی از عوامل مختلف از جمله اقلیم، خصوصیات خاک، مدیریت زراعی و…است.

بایبوردی از کمتر در نظر گرفته شدن مواد آلی گفت و تاکید کرد: واقع شدن ایران در منطقه خشک و نیمه خشک و استفاده از نهاده هایی مانند کودهای شیمیایی برای دستیابی به عملکرد بالا، سبب شده است تا اهمیت مواد آلی کمتر در نظر گرفته شود به نحوی که در بیش از 60 درصد خاک‌های زیر کشت در ایران میزان کربن آلی کمتر از یک در صد و در بخش قابل توجهی از کشور کمتر از 0.5 درصد باشد.

بر اساس این گزارش، استفاده از نهاده‌های کیفی، علاوه بر تحقق بخشی به توسعه کشاورزی، درآمد تولیدکنندگان از محل تولید محصول را به نحو شایسته‌ای بهبود می‌بخشد.



مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Instagram Nargil
Aparat
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت