کارشناس
ارشد و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه گفت: بر اساس
تحقیقات صورت گرفته با مصرف کنگر میزان کلسترول خون کاهش مییابد.
علی
شیر نیازیفرد کنگر را یک گیاه خودروی بهاری دانست که از نظر سنتی طبیعت
گرم و خشک دارد و به همین علت با ماست نیز استفاده میشود.
وی کنگر را
منبع خوب پتاسیم دانست و برای آن خواص دارویی ذکر کرد و گفت: کنگر میتواند
در تقویت دستگاه گوارش اثرگذار باشد، ضمن اینکه اثرات ضدعفونی کننده،
اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذا را نیز میتوان برای آن برشمرد.
نیازی فرد افزود: تحقیقات نشان داده که مصرف کنگر در برطرف کردن کم خونی پس از عمل جراحی که در افراد شایع است اثر بخش است.
به
گفته کارشناس ارشد و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
خوردن کنگر از رسوب چربی در جدار رگها جلوگیری میکند، ضمن اینکه از کبد
نیز در برابر سمهای شیمیایی محافظت میکند.
وی کنگر را حاوی ویتامین
های A و B دانست و برای آن خواص آنتیاکسیدانی برشمرد و افزود: تحقیقات
نشان داده که با مصرف کنگر میزان کلسترول خون کاهش مییابد.
کارشناس
ارشد و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه خوردن کنگر را به
افرادی که طبیعت گرم مزاج دارند توصیه کرد و افزود: کنگر به صورت سوپ،
خورشت و گاهی نیز به شکل خام مصرف میشود.
کنگر با نام علمی Gundelia
tournefortii یکی از گیاهان خوراکی خودروی استان کرمانشاه و متعلق به
خانواده کاسنی است و ضمن اینکه مصرف خوراکی دارد از روغن دانه آن در تهیه
صابون، شامپو و پولیش استفاده میشود.