برداشت انواع گیاهان خوراکی در کوهپایهها و مراتع سرسبز استان کردستان آغاز شد .
مدیرکل
اداره کل منابع طبیعی استان کردستان در مصاحبه با خبرنگار ما گفت:در فصل
بهار بیش از پنجاه نوع گیاه خوراکی، دارویی و صنعتی در کردستان برداشت
میشود.
مهندس باباپیری گفت: پیش بینی می شود امسال پنجاه تن گیاه
خوراکی و دارویی در استان کردستان برداشت شود که حدود سی درصد آن به تهران و
سایر شهرهای بزرگ کشورارسال می شود.
وی افزود:مردم کردستان از
گذشته مصرف گیاهان خوراکی وحشی در فصل بهار را یک ضرورت می دانند و گروهی
از مردم دراین فصل گیاهان را جایگزین مواد پروتیینی میکنند.
باباپیری
اضافه کرد:گروهی نیز مصرف گیاهان خوراکی را شفابخش میدانند و طبق سفارش
پزشکان سنتی، برای درمان بیماری های خود از آنها استفاده میکنند و گاهی به
عنوان منبع درآمد مناسبی برای روستاییان منطقه است.
صاحب مغازه
داروهای گیاهی در سنندج برخی از این گیاهان خود رو را دارای خواص دارویی
می داند و شیرین بیان، قازیاغی، هزبی کوهی، شوید کوهی را از این جمله
برشمردو از گون بعنوان ماده اصلی برای استحصال کتیرا نام برد.
یاد آور
می شود:استان کردستان دارای یک میلیون و چهارصد و چهارده هزار هکتار مرتع
است و از عمدهترین مناطق رویش گیاهان وحشی خوراکی در کشور بشمار میرود و
هر کیلو ازاین گیاهان خوراکی با توجه به تنوع آن از بیست تا پنجاه هزار
ریال به فروش میرسد .
مهندس کاکه محمودی معاون فنی اداره کل منابع
طبیعی استان کردستان در ادامه از بهره برداران گیاهان خوراکی و دارویی
خواست در زمان برداشت به طور عمیق کلنگ زنی نکنند تا خاک فرسایش نداشته
باشد و رویش مجدد گیاهان امکان پذیر باشد .