همدان-ایرنا-کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان
گفت:خواص چای سبز به علت اکسیداسیون نشدن برگ های آن برای حفظ سلامت بدن
بیشتر از چای سیاه است.
ˈزهرا
خسرویˈروز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:پیشگیری،تسکین علائم
و تسریع بهبودی سرماخوردگی و آنفولانزا،پیشگیری از بوی بد دهان،پیشگیری و
کاهش اثرات دیابت نوع دوم،کاهش علائم مواد حساسیت زا وکاهش علائم عارضه
پارکینسون از جمله فواید مصرف چای سبز است.
وی ادامه داد:کاهش
گسترش عفونت ویروس HIV در بدن،حفظ کننده تعادل مایعات بدن،رفع خستگی و
استرس،پیشگیری و التیام درد بیماری آرتروز،پیشگیری از عارضه پوکی
استخوان،افزایش متابولیسم و کمک به کاهش وزن،افزایش کارایی سیستم ایمنی نیز
از دیگر فواید مصرف چای سبز است.
وی عنوان کرد:تصفیه خون و کنترل
فشار خون و کلسترول،جلوگیری از لخته شدن خون و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها
نیز از خواص مصرف چای سبز به شمار می رود.
وی اضافه کرد: چای پس از
آب پرمصرف ترین نوشیدنی در دنیا است و البته خواص ذکر شده در چای سیاه نیز
وجود دارد اما به مراتب کمتر از چای سبز است.
وی بیان کرد:چای سبز
به دلیل عدم فرایندهای تخمیر خواص بیشتری دارد و غلظت کاتچین به عنوان یک
عامل آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی قوی در چای سبز ،حدود 30% وزن خشک آن می
باشد که این رقم در چای سیاه کمتر است.
وی تصریح کرد:هر دو نوع چای
سیاه و سبز برای سلامتی انسان مفید می باشند، اما چای سبز به سبب آنکه عمل
اکسیداسیون روی برگ های آن صورت نگرفته، خاصیتی بیشتر از چای سیاه دارد.
وی
عنوان کرد:هر دونوع چای تا پیش از دو دقیقه دم کشیدن اثر محرک دارد ، اما
پس از این مدت به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کاسته شده و به خاصیت
آرامبخشی آن افزوده می شود و پس از گذشت پنج دقیقه از دم کشیدن ،چای کاملا
به یک آرامبخش تبدیل می شود.
وی اضافه کرد:برای تهیه چای سبز برای
حفظ بیشتر خواص آن لازم است درجه حرارت آب زیاد نباشد و درجه حرارتی حدود
85تا80 درجه سانتیگراد برای دم کردن این چای توصیه می شود.