فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۷         
  




با آغاز بهارو رویش دوباره طبیعت برداشت گیاهان خوراکی و دارویی از دامنه‌های کوه سهند آغاز شد.

خبرگزاری فارس: سفره‌ معطر آذربایجانی‌ها با گیاهان دارویی دامنه‌های سهند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، همزمان با آغاز فصل بهار و رویش گیاهان مرتعی خوراکی و دارویی در دامنه‌های سرسبز سهند و ارتفاعات مراغه و عرضه آن‌ها در بازار محلی این شهرستان، سفره‌های مردم منطقه نیز عطر و طعم بهاری به خود گرفت.

هر سال با آغاز رشد این نوع گیاهان، افراد بومی و روستانشینان منطقه با صعود به دامنه‌های سهند و ارتفاعات این شهرستان شروع به جمع‌آوری گیاهان خوراکی و دارویی برای مصرف و عرضه در بازار می‌کنند.

شنگ، کنگر، ریواس، قزی یاغی، بلاغ اوتی، جاشی و مندی از عمده گیاهان خوراکی که بهار هر سال افراد بومی به جمع‌آوری این گیاهان از ارتفاعات و دامنه کوه‌های اقدام و آنها را به بازارهای مصرف عرضه می‌کنند.

با وارد شدن گیاهان خوراکی به بازار، مصرف گوشت و حبوبات به نحو چشمگیری کاهش می‌یابد چرا که به باور مردم این گیاهان علاوه بر تنوع در برنامه غذایی حاوی پروتئین‌های مقوی هستند که برای درمان برخی از نارسائی‌های بدن موثر هستند.

گیاهان عرضه شده در بازار بهاری تنها چند نمونه از ده‌ها گیاه خوراکی موجود طبیعت سهند است که با رویش گیاهان در طبیعت روانه بازار مراغه می‌شود.

این گیاهان با خاصیت‌های درمانی فراوان در بهار به صورت تازه‌خو‌ری برای تهیه آبگوشت مخصوص، خورشت، کوکو و غذاهای محلی استفاده می‌‌شود.

گیاهان مرتعی خوش خوراک در این موقع سال به صورت تازه خوری مصرف و در دیگر فصول سال به صورت خشک شده مورد استفاده مردم منطقه قرار می‌گیرد.

مردم منطقه از گیاهان مرتعی علاوه بر تهیه خوراک، در زمینه دارویی و درمانی نیز به روش دم‌کرده نوشیدنی و تهیه عرقیات مختلف استفاده می‌کنند.

در دامنه‌ها و مراتع سهند بیش از یک‌هزار گونه گیاهی رشد می‌کند که از این تعداد بیش از 50 گونه خوراکی است.

به همین منظور بهار هر سال بازارچه‌ای با بیش از 30 غرفه در مراغه دایر و تا سه ماه فعالیت می‌کند.

در این بازار که از 15 فروردین تا اواخر خرداد فعال است روزانه بیش از سه تن انواع گیاه خوراکی با خاصیت‌های غذایی و دارویی به فروش می‌رسد.

بیش از هفت هزار و 500 گونه گیاهی درکشور وجود دارد که بیش از یک هزار گونه آن در دامنه‌های و مراتع سهند می‌روید و از این تعداد بیش از 50 گونه خوراکی هستند.

کوه سهند با 3 هزار و 707 متر ارتفاع در 34 کیلومتری شمال شرق شهرستان مراغه واقع شده است.

دامنه کوه سهند با 170 هزار هکتار اراضی مرتعی یکی از غنی‌ترین مراتع از لحاظ تنوع و کیفیت گونه‌های گیاهی در کشور محسوب می‌شود.

شهرستان 240 هزار نفری مراغه در 147 کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

چت آنلاین
اگر سوالی دارید
بفرمایید
پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2026 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.