مدیر
دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت:
فشردگی خاک با ضعیف تَر نمودن گیاه مقاومت آن را در برابر بیماری ها کم
خواهد کرد.
احمد بایبوردی در گفت و گو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز گفت : فشردگی خاک در رشد گیاهان هم اثرات خوب و هم اثرات بد و نامطلوب دارد.
وی تصریح کرد: فشردگی به مقدار کم در بهتر چسبیدن خاک به بذر تاثیرگذار بوده و به همین دلیل سرعت جوانه زدن بذر افزایش می یابد.
بایبوردی ادامه داد: فشردگی متوسط در خاک ضمن کاهش تبخیر آب در کاهش تلفات آب موثر است.
مدیر دفتر
محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد:
گاهی ماشین آلات بزرگ و مصنوعی مثل تراکتور، کمباین و وسایل خاک ورزی و
گاهی عواملی نظیر تگرگ و قطرات باران فشردگی خاک را در پی دارند.
وی با اشاره
به کمتر جذب شدن مواد غذایی با فشرد شدن خاک اظهار داشت: اگر خاک فشرده
شود، ریشه گیاه نمی تواند به عمق پایین نفوذ کند و به همین دلیل آب و مواد
غذایی کمتر جذب می شوند.
مدیر دفتر
محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: کمبود
هوا در خاک به دلیل فشردگی خاک باعث نفوذ کمتر هوا به داخل خاک شده و گیاه
به خوبی از ازت استفاده نمی کند.
بایبوردی تاکید کرد: فشردگی متوسط در خاک موجب افزایش انشعابات ریشه و جذب بهتر مواد غذایی نظیر فسفر می شود.